Megjelent: 6 éve

Változások a pedagógus-életpályamodellben

Odrobina László a lap hétfői számában közölt interjúban úgy vélekedett, az átszervezéssel a szektor átláthatóbb és működőképesebb lesz.

Az év elejétől kezdve átvizsgálják a szakképző intézményeket, előkészítik az átvétel folyamatát, és minden esetben a helyi viszonyokat szem előtt tartva döntik el, melyik iskolát melyik centrumba integrálják - tette hozzá.

A finanszírozást illetően közölte: az a cél, hogy az iskola hozzájáruljon saját fenntartásához, de nem kell önfenntartónak lennie. Az általuk kidolgozott modell célja nem a pedagóguselbocsátás, és nem is lehet közvetlen következménye - mondta.

A helyettes államtitkár arról is beszélt a lapnak, hogy korrekciókat terveznek a pedagógus-életpályamodellen belül. Elképzeléseik szerint olyan struktúrát alakítanak ki, amelyben a mérnök, közgazdász akkor is részesül a pedagógus-életpálya előnyeiben, ha nincs pedagógiai diplomája, ugyanakkor már elkezdte a módszertani ismeretek elsajátítását.

Közölte továbbá, hogy szeretnék ismét életre hívni a gyakorlati oktatásvezető pozícióját, ő tartja majd a kapcsolatot az iskolákban a gyakorlati képzést szervező vállalatokkal.

Napi Gazdaság/MTI
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter