Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

Zala megyében tovább csökkent az álláskeresők száma

Zala megyében tovább csökkent az álláskeresők száma, július végén az egy évvel korábbinál 22 százalékkal, a júniusinál pedig 2 százalékkal kevesebb álláskereső szerepelt a kirendeltségek nyilvántartásában - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya.

images

images

A nyár második hónapjában 9015 regisztrált álláskereső volt a megyében, míg az elmúlt év júliusában csaknem 11 620 ember keresett munkát a kirendeltségek segítségével.

A nyilvántartott álláskeresők 13 százaléka, 1,1 ezer fiatal pályakezdő.

A foglalkoztatási főosztály adatai szerint tavaly óta a megye valamennyi területén jelentősen mérséklődött a nyilvántartott álláskeresők száma. A csökkenés mértéke több járásban - Lenti, Zalaegerszeg, Zalaszentgrót és Letenye térségében - a 30 százalékot is meghaladta.

Júliusban 7 százalékra csökkent Zalában a nyilvántartott álláskeresők aránya. A legalacsonyabb, 5,1 százalék a mutató a szezonális hatásokra leginkább érzékeny keszthelyi járásban. A legmagasabb - 10 százalékot meghaladó - az álláskeresési ráta értéke Nagykanizsa térségében - tájékoztatott a hivatal.

A munkáltatók júliusban 1,9 ezer - fele-fele arányban támogatott és támogatás nélküli - új munkahelyet jelentettek be. Az év első 7 hónapjában összesen 6,9 ezer nem támogatott új álláshely volt a megyében.

A hónap során 1500 álláskereső került ki a regisztrációból. A kilépők közül 900 ember állt munkába, közülük több mint 500-an az elsődleges munkaerőpiacon helyezkedtek el.

Az év első 7 hónapjában összességében 11,4 ezer álláskereső talált munkát a megyében: 6,7 ezren támogatott, 4,7 ezren pedig támogatás nélküli foglalkoztatás keretében.

Júliusban 1,3 ezer álláskeresőt regisztráltak Zala megyében, közülük több mint 200 ember korábban még nem szerepelt a nyilvántartásban.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Minden budaörsi óvodai és bölcsődei dolgozót leteszteltek koronavírusra

A fertőzött dolgozókat két hétre karanténba helyezték - közölte a budaörsi önkormányzat. Teljes cikk

A magyar dolgozók többségének alig maradt szabadsága a járvány miatt

Egy felmérés szerint a dolgozók 14 százaléka semmilyen nyaralást nem tervez a nyárra. Teljes cikk

A cél a gazdaságvédelem és a munkahelyek megőrzése - ismertették a 2021-es költségvetést

A kormány létrehozta az egészségbiztosítási és járvány elleni védekezési alapot, háromszori emelést kapnak a nyugdíjasok. Teljes cikk