Megjelent: 12 éve

Zuhanóban a brit munkaerőpiac csillaga

Nem sok jót ígérnek a brit munkaerő-piaci kilátások, ugyanis a munkapiacot 2004-ben vizslató kutatás óta nem volt ennyire alacsony a brit munkaerőigény, deríti fel egy friss kutatás.

images

images

A kutatás - mely a CIPD (Chartered Institute of Personnel and Development) és a KPMG vállalat együttműködése révén jött létre és 1221 munkáltató megkérdezésén alapul - arra világított rá, hogy a cégek csupán 29 százaléka gondolja úgy, hogy növelni kívánja munkaerő-állományát, mely 2008 második negyedévében még 37 százalék volt. Ez az elmúlt négy év legalacsonyabb munkaerőigénye.

Ráadásul ezzel párhuzamosan hatalmasat ugrott a leépítést fontolgató cégek száma is: a második és a harmadik negyedév között ugyanis 22 százalékról 27 százalékra emelkedett azok száma, akik elbocsátásokat terveznek.

"Letűnőben van Nagy-Britannia állócsillaga, a munkaerőpiac ugyanis hanyatlásnak indult az egyre bizonytalanabb gazdasági kilátások miatt " - fejtette ki John Philpott, a CIPD vezetője.

"Még ha elkerülhetőek is az elbocsátások a következő időszakban, a munkaerőpiac már teljesen telített, a dolgozók a 45 évhez közeledve egyre nyugtalanabbá válnak, hogy erre a sorsra jutnak." - tette hozzá a vezér.

Personnel Today
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter