Megjelent: 11 éve

Zuhanóban a brit munkaerőpiac csillaga

Nem sok jót ígérnek a brit munkaerő-piaci kilátások, ugyanis a munkapiacot 2004-ben vizslató kutatás óta nem volt ennyire alacsony a brit munkaerőigény, deríti fel egy friss kutatás.

images

images

A kutatás - mely a CIPD (Chartered Institute of Personnel and Development) és a KPMG vállalat együttműködése révén jött létre és 1221 munkáltató megkérdezésén alapul - arra világított rá, hogy a cégek csupán 29 százaléka gondolja úgy, hogy növelni kívánja munkaerő-állományát, mely 2008 második negyedévében még 37 százalék volt. Ez az elmúlt négy év legalacsonyabb munkaerőigénye.

Ráadásul ezzel párhuzamosan hatalmasat ugrott a leépítést fontolgató cégek száma is: a második és a harmadik negyedév között ugyanis 22 százalékról 27 százalékra emelkedett azok száma, akik elbocsátásokat terveznek.

"Letűnőben van Nagy-Britannia állócsillaga, a munkaerőpiac ugyanis hanyatlásnak indult az egyre bizonytalanabb gazdasági kilátások miatt " - fejtette ki John Philpott, a CIPD vezetője.

"Még ha elkerülhetőek is az elbocsátások a következő időszakban, a munkaerőpiac már teljesen telített, a dolgozók a 45 évhez közeledve egyre nyugtalanabbá válnak, hogy erre a sorsra jutnak." - tette hozzá a vezér.

Personnel Today
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter