Megjelent: 7 hónapja

Budapestről hiányzik a legtöbb tanár

Míg több iskola csak 1-1 állást hirdet az új tanév kezdete előtt, máshol szinte egy egész tanári kar hiányzik - írja a penzcentrum.hu.

A Közszféra Állásportáljának adataira hivatkozva a penzcentrum.hu arról ír, hogy legalább 1073 tanári állást hirdettek meg csak az általános és középiskolák, tankerületi központok. A cikk szerint Budapesten 278, Pest megyében 156 Fejér megyében 73, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 68 tanári állást hirdettek meg, míg Nógrád megyében mindössze 13-at.

A kimutatás szerint rengeteg nyelvtanárt keresnek, összesen 170 álláshely betöltetlen, főleg a német és angol nyelvet tanító pedagógusokból van hiány. Szintén nagy a hiány a testnevelő tanárokból, valamint a fizika és kémia szakos pedagógusokból. A cikk arra is kitér, hogy 82 helyre keresnek gyógypedagógust vagy logopédust, korrepetáló, fejlesztő vagy napközis tanárt.

Pénzcentrum
fotó: pixabay
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter