Megjelent: 3 éve

Havi tízezreket költenek a szülők különórákra

A Formatex (a Játéksziget üzemeltetője) felmérése szerint a családok nagy része havonta 5-10 000 forint körüli összeget költ óvodás korú gyermeke különóráira, kisiskolás kortól ez az összeg növekszik - írja a Piac & Profit.

A lap szerint óvodás korban a családok 80 százaléka megússza havi tízezer forint alatt a foglalkozásokat, de alsó tagozatban már minden tizedik család 20 ezer forintot, a szülők 3,5 százaléka pedig 30 ezret is kiad.

Az óvodás korú gyerekeket a legtöbben úszótanfolyamra járatják, amit a mozgásfejlesztő, a tánc és a nyelvórák követnek a szülők népszerűségi listáján.

A válaszadók 4,3 százaléka úgy gondolja azonban, hogy óvodás korban még semmilyen tanfolyamra nincs szükség, ennél valamivel többen érdeklődnek a harcművészeti, kevesebben pedig a dráma foglalkozások iránt.

A felmérésben részt vevő több mint 700 megkérdezett szülő harmada úgy gondolja, hogy 4-5 éves korban érdemes tanfolyami keretek között úszni tanítani a gyereket. A válaszadók 27 százaléka ennél korábban, már 3-4 éves korban, míg közel 20 százalék már csecsemőkorban elkezdené az úszó tanfolyamot, általában heti két alkalommal.

A megkérdezettek 78 százaléka úgy véli, hogy azért érdemes úszó oktatásra járni, mert egészséges a gerinc és az egész test számára. Közel a fele megkérdezett (48 %) gondolja azt, hogy az úszás kitartásra tanít, 25 százalék úgy véli, azért fontos, mert nem terheli meg az ízületeinket és segít koncentrálni.

A megkérdezettek 16,6 százalékának nincs a sportágon belül példaképe, 43 százalék Hosszú Katinkára néz fel, közel 30 százalék pedig a férfi vízilabda válogatottat tartja példaképének, akiket Gyurta Dániel, Cseh Laci, Kapás Boglárka, Kenderesi Tamás és Risztov Éva követnek.

Piac&Profit
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Meghosszabbították a diákhitel igénylésének határidejét

A nagy érdeklődésre és a beiratkozási időszak elhúzódására való tekintettel a Diákhitel Központ meghosszabbítja a szabad felhasználású... Teljes cikk

A PDSZ is csatlakozik a színművészetisek sztrájkjához

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is sztrájkba lép, ha a Színház- és Filmművészeti Egyetem munkavállalóinak tárgyalása nem jár sikerrel. Teljes cikk

Indul az új ösztöndíjrendszer a szakképzésben

A technikumban tanulók ösztöndíjának havi összege több mint 435 millió forint. Teljes cikk