Megjelent: 8 éve

Hogyan védekezzünk? Óvszer kontra tabletta

A védekezés minden nemi aktust megelőzően fontos szerepet kellene, hogy kapjon, legyen szó állandó vagy épp alkalmi kapcsolatról. Igen ám, de melyik módszer a leginkább kedvelt, és melyik a legbiztonságosabb? Lehet, hogy a kettő egyáltalán nem ugyanaz. Járjunk utána, hogy melyik a hatékonyabb, az óvszer vagy a fogamzásgátló tabletta!

Amikor az óvszerre van szükség

Talán nem meglepő, de a legbiztonságosabb fogamzásgátlási módszer a minőségi gumióvszer használata. A legfőbb előnye abban rejlik, hogy nem csak a nem kívánt terhesség ellen véd, hanem a nemi betegségektől is megóvhatjuk magunkat és partnerünket. Bár a védelmi faktora nem 100 százalék, de azért eléggé közel áll hozzá. További előnye, hogy bármikor, bárhol bevethető, nem igényel rákészülést, sem pedig folytonosságot, mint számos más módszer. Bárki használhatja, hiszen nem kell más, mint egy bolt, drogéria, gyógyszertár vagy épp óvszerautomata, és már a kezünkben is tarthatjuk az izgató este zálogát. 

Hátránya, hogy a férfiak arról számolnak be, hogy sokat elvesz a szex intenzitásából, azaz olyan, mintha zokniban mosnának lábat. Igen ám, de míg a zokni nem véd meg, addig a gumi nem engedi át a testnedveket, így ha szabályosan használják, akkor majdnem tökéletes a védelem. Azoknak is megtalálták a megoldást, akik idegenkednek az érzéstől, hiszen ma már rendkívül vékony lehetőségeket is rejt magában az óvszergyártás. Mégis, ezek ellenére is vannak olyan férfiak, akik kizártnak tartják, hogy gumit használjanak. 

A fogamzásgátló tabletta

A másik legnépszerűbb opció a fogamzásgátló tabletta, aminek természetesen megvannak a maga hívei és ellenzői.


Mellette szól, hogy nem igényel kiegészítő megoldást, sikeresen megelőzi a nem kívánt gyermekáldást. A megfelelő szedés mellett 100 nőből kevesebb mint 1 esik teherbe, ami valljuk be, meglehetősen jó arány. Igazán jó választás, ha tökéletesen megbízunk a partnerben, és szeretnénk spontán együtt lenni a gyermekáldás kockázata nélkül. 

Hátránya, hogy nem azonnali a hatás, így legalább 1 hónapig kiegészítő védekezés szükséges, ami utána elhagyható. Mivel hormonális eszköz, így van, akinél gond nélkül működik, míg másnál mellékhatások jelentkeznek, így ezt ki kell tapasztalni. Ha megtaláltuk a tökéletes tablettát, akár évekre letudhatjuk a védekezést, amennyiben odafigyelve szedjük. 

Más eszközök

Akadnak olyanok, akik egyik mellett sem állnak ki, vagy épp nem használhatják. Népszerű védekezési mód még a hüvelygyűrű, a pesszárium vagy épp a méhbe helyezhető spirál. Ezek mindegyike hatásos lehet, a kellő körültekintés mellett. Bár sokan használják a hüvelytablettákat is, de nagyon óvatosan kell velük bánni, mert könnyen lehet baba a vége. Nagy előnyük, hogy fertőtlenítő hatásuk van, így a nemi betegségek többsége ki van iktatva általuk.

Neked melyik variáció a legvonzóbb, melyiket érzed a legjobbnak?
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Több mint 13 millió forintos kártérítést kapott egy férfi, mert unalmas volt a munkája

A francia férfi depressziós lett, miután lefokozták menedzseri pozíciójából. Teljes cikk

Mennyit kereshet egy képzett barista?

Sorra nyílnak a specialty kávézók, de mellettük az olyan helyek is, ahol a minőségi kávé készítésére különös gondot fordítanak. Ennek... Teljes cikk

Így búcsúztatták kollégái a nyugdíjba vonuló buszsofőrt

A nyugdíjba vonuló buszvezető 17 évet dolgozott a BKV-nál. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek