Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 4 hónapja

Kirúgták a mozdonyvezetőt, ezért kiszállt a vonatból és nem ment el a célállomásig

Különös esetről számolt be az RTL Híradója: annyira összeveszett két mozdonyvezető azon, ki vezesse a Nohab mozdonyt, hogy végül egyik sem vezette, és a járat egy szokványos mozdonnyal indult Tapolcára. Emiatt az egyik mozdonyvezetőt elbocsájtják a MÁV-tól, aki ezt egy másik retróvonat vezetése közben tudta meg, így nem vitte el a vonatot Magyarbólyba, hanem kiszállt - írja a 24.hu.

Vasárnap este elmaradt a népszerű retróvonatozás, mert két mozdonyvezető nem tudott megegyezni ki vezesse a Nohab mozdonyt. Az egyik bezárkózott a mozdonyfülkébe és nem engedte be azt, akinek vezetnie kellett volna, így az a járat egy átlagos mozdonnyal folytatta útját - derül ki az RTL riportjából.

Ezután a MÁV vizsgálatot indított, és már akkor jelezték, hogy az érintett mozdonyvezetőt várhatóan elbocsájtják. A kirúgás hírét a mozdonyvezető hétfő este tudta meg, amikor egy ugyanolyan Nohab retrómozdonnyal egy vasúti pályát vizsgáló mérőkocsit szállított Magyarbólyba - írja a 24.hu.

A hír hallatán a mozdonyvezető nem folytatta az utat, leszállt a vonatról, és elment. A probléma az volt, hogy épp Pécs-külváros állomás fővágányán állt meg, akadályozva a forgalmat. Ráadásul nem volt olyan mozdonyvezető, aki arrébb tudott volna állni vele. Végül Budapestről érkezett két szakember, aki kedd délben útnak indult vele Budapestre, így a mozdony 15 órán át állt az állomáson.

RTL Híradó/24.hu
Follow hrportal_hu on Twitter