Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 éve

Konkurensektől vadásszák a cégek a munkaerőt

Komoly béremelkedést - akár 70 százalékot - is elérhet az az élelmes hiányszakmában dolgozó, akire nagy szüksége van a cégeknek. Egy targoncásnak a győri ipari parkban ilyen béremelkedést sikerült kapnia egy éven belül úgy, hogy egyik cégtől a másikig vándorolt, hozza a példát a Napi.hu.

images

images

A fizikai dolgozóknak akár 10-20 ezer forintos béremelkedés is okot adhat a váltásra. Egy a szomszédos, hasonló profilú cégnél beütő 40%-os béremelés komoly elszívóerővel bírhat.

A cégeknek nagyon sokba kerül a fluktuáció, így az egyik, amit tesznek, hogy növelik a béreket, ugyanakkor azt még kevesebb termelőcégnél ismerték fel, hogy a jobb munkahelyi légkör, az emberibb bánásmód is sokat tehet a fluktuáció csökkentéséért, mondta a lapnak Mezriczky László hr-szakember, az Ispiro Consulting Kft. ügyvezetője.

HR és vezetői szinten gyökeres változásokra lenne szükség a szakember szerint, de ennek még csak az elején tartanak a cégek. Sokkal kisebb az elvándorlás ott, ahol jó az együttműködés, kommunikáció, napi szinten a dolgozókkal. Hiányzik a vezetőképzés, főleg az alsó- és középvezetői szinteken, sokan érzik úgy, hogy embertelenül bánnak velük a főnökök.

A gyártásban és a feldolgozóiparban tízezres nagyságrendben hiányoznak a betanított munkások és a szakmunkások is.

Napi.hu
Follow hrportal_hu on Twitter

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár