Megjelent: 4 éve

Munkanélküliség mellett egyre nagyobb a munkaerőhiány

Mind a hét magyarországi régióban gondot okoz a gépészmérnök-hiány, szintén majdnem mindenhol probléma a nehéz fémipari szakmunkást találni, de hiányoznak bolti eladók, pékek, szabó/varrók, illetve kamionsofőrök is, sőt, Közép-Magyarországon az általános irodai adminisztrátori állások betöltése is tartósan gondot okoz, derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium friss adataiból.

Szakmunkások, sofőrök, mérnökök már eddig is hiányoztak a rendszerből, azonban a hiány egyre jelentősebb méreteket ölt. A munkaügyi központoknál ezres nagyságrendben jelentenek be munkaerőigényt a szakképzettséget nem igénylő álláshelyek betöltésére is minden hónapban.

Legtöbben takarítót, szemétgyűjtő és intézményi takarítói és kisegítőt, építőipari foglalkozásút keresnek a szakképzettséget nem igénylő munkakörökbe. Szakképzettek közül pedig leginkább irodai adminisztrátorokra, gépösszeszerelőkre, hivatalsegédekre, kézbesítőkre van igény.

A második negyedévben már 28 ezer piaci és több mint 13 ezer állami álláshely állt betöltetlenül a KSH adatai szerint.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter