Megjelent: 2 éve

Nem emelkedik az ösztöndíj

Nem változik a nemzeti felsőoktatási ösztöndíj (korábban köztársasági ösztöndíj) összege, így a következő tanévben is maximum 40 ezer forintot kaphatnak havonta az egyetemisták - írja az eduline.hu.

Erre jelentkezhetnek az állami és az önköltséges hallgatók is, de az ösztöndíjat azok kaphatják meg, akik nappali tagozaton alap-, osztatlan vagy mesterszakon tanulnak. További feltétel, hogy legyen két megkezdett félévük, valamint 55 kreditük - írja a lap.

Egyetemenként az államilag támogatott, teljes idejű alapképzésen, mester- vagy osztatlan szakon tanulók számának 0,8 százaléka részesülhet ebben az ösztöndíjban.

eduline.hu
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter