Megjelent: 3 hete

Népszerűek az angol nyelvű képzések a Corvinuson

Több mint kétezren jelentkeztek az idei felvételi eljárásban az egyetem angol nyelvű képzésire, csaknem 50 százalékkal többen, mint korábban. Valamint összességében is emelkedett a Budapesti Corvinus Egyetemre jelentkezők száma.

Legtöbben a Gazdálkodási és menedzsment alapszakon tanulnának, angol nyelvű verziójára idén közel 30 százalékkal többen jelentkeztek első helyen, mint tavaly - derül ki az egyetem közleményéből.  Az angol nyelven elvégezhető Nemzetközi gazdálkodás szak a második legnépszerűbb terület, ezt 11 százalékkal jelölték többen 2022-hez képest. Kiemelkedően nőtt az angol nyelvű Nemzetközi tanulmányok alapképzés népszerűsége is: 20 százalékkal emelkedett az itt diplomázni kívánó diákok száma.

Az egyetem két új, idén először induló angol nyelvű alapképzését, amely Magyarországon csak itt érhető el, szintén sokan választották: a Filozófia, politika, gazdaság szakra és az Üzleti adattudományra több száz jelentkezés érkezett.

A Corvinus mesterszakjai közül továbbra is a Vezetés és szervezés képzés a legnépszerűbb, az angol nyelvű képzési formára 35 százalékkal nőtt meg a jelentkezési arány. Az egyetem idén több új, egyéves angol nyelvű mesterszakot is hirdet, a legnépszerűbb a Marketingstratégia és innováció.

„Képzéseink kétharmada ma már angolul zajlik. Idén a tavalyihoz képest 50 százalékkal többen választották első helyen ezeket a szakokat, ami azt tükrözi, hogy jelentős az igény a külföldi egyetemek nyújtotta lehetőségek itthoni elérésére. Mesterszakkínálatunkat az első magyar egyetemek között tettük rugalmasabbá a munkaerőpiaci igényeknek megfelelően: négy, eleve egyéves képzésünk van, illetve négy olyan kétéves képzésünk is választható, amely akár egy év alatt is elvégezhető. A jelentkezési számok igazolják az új struktúra létjogosultságát” – hangsúlyozta Takáts Előd, a Corvinus rektora.

 

  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.10Foglalkoztatás 3.0 Nyissunk együtt a munkaerőpiac új lehetőségei felé! Hogyan lehet sikeres a 3. országból történő toborzás? Milyen munkaerőpiaci problémákat orvosolhatunk vele? Mekkora erőforrást és pénzt igényel a folyamat? Hogyan érdemes belevágni? A HR Portal és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által közösen szervezett Foglalkoztatás 3.0 konferenciának fókuszában az Mt. 2022, év végi EU-s jogharmonizációja, valamint a 3. országbeli munkavállalók foglalkoztatása áll. Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek