Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 3 éve

NFM: a digitális oktatási stratégia fontos állomása a szupergyors internet

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára szerint a digitális oktatási stratégia fontos állomása a szupergyors internet és a teljes wifi-lefedettség megvalósítása az állami és egyházi iskolákban - írja az MTI.

images

Kara Ákos hétfő sajtótájékoztatón jelentette be, hogy szupergyors internetet és teljes wifi-lefedettséget kapnak az állami és egyházi iskolák 2019 végéig.

Az államtitkár az M1 műsorában gyors és jelentős lépésnek nevezte a fejlesztést, amelynek megvalósítását még ez év végén, illetve 2018 januárjában megkezdik.

Megismételte, hogy azokban az iskolákban, amelyekben ötszáznál kevesebb gyerek tanul legalább 100 Mbit/s, az ennél nagyobb intézményekben pedig legalább 1 Gbit/s kapacitást és valamennyi állami iskolában teljes wifi-lefedettséget szeretnének biztosítani a tantermekben és az épületek közösségi tereiben.

Az egyházi iskolákban két ütemben fejlesztenek, 2009 végéig, az első ütemben 148 egyházi iskola kap szupergyors internetet és teljes wifi-lefedettséget - mondta Kara Ákos.

Hozzátette: a beruházás költsége 31 milliárd forint, amit részben hazai, részben uniós forrásból biztosítanak. A program összesen 1,2 millió diákot és 126 ezer oktatót érint.

MTI
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter