kapubanner for mobile
Megjelent: 4 éve

Növelje hatékonyságát, bővítse csapatát akár új kolléga felvétele nélkül!

Sok a feladat, de nem vehetünk fel új kollégát. Kölcsönözzünk valakit! De honnan? Kit? Szellemi munkakörben is? Ki fogja megtalálni ezt az embert? Ki fogja foglalkoztatni? Megéri ez nekem?

Ilyen és ehhez hasonló mondatok, kérdések rendszeresen felmerülnek a legtöbb vállalat életében, gyakran megnyugtató válaszok nélkül.

Ember kell! - hangzik el sokszor a vállalati vezetők szájából.

De nincs rá létszámunk! Nincs ilyen ember a piacon! Bővítenünk kell a HR/munkaügy/bérszámfejtési csapatot, így is túl vagyunk terhelve! - jön a válasz a kétségbeesett HR-vezetés részéről.

A WHC mára Magyarország egyik legnagyobb, 100%-ban hazai tulajdonú HR-szolgáltatójává nőtte ki magát. Immár 30 éve támogatja üzleti partnereit, nyújt minőségi szolgáltatást, miközben gyorsan, szakmailag felkészülten reagál ügyfelei valós igényeire és a piaci változásokra. Épp egy ilyen piaci helyzetet felismerve alakította ki a cég munkaerő-közvetítési és szellemi kölcsönzési üzletágának szoros együttműködését is.

A WHC egy, a korábbinál minden szempontból rugalmasabb és hatékonyabb megoldást dolgozott ki megbízói számára, amellyel leveszi vállukról a toborzással és kiválasztással kapcsolatos terheket, valamint átvállalja a foglalkoztatás során felmerülő valamennyi adminisztrációs feladatot.

Mindkét területnek nagy hagyománya van Magyarországon, de gyakran „dobozos” megoldásokat kapnak a megbízók. Akárcsak egy sajtburger esetében: ha szeretik, ha nem, az uborka benne lesz, és ki is kell fizetniük - ez a termék, ez a folyamat, ezen az áron.

A WHC azonban partnercégeivel együttműködve a valós munkaerőigényt azonosítja be, és felépíti a toborzási, kiválasztási és foglalkoztatási stratégiát, majd biztosítja a szakmai támogatást. Pontosan annyit, amennyire szükség van.

Első lépésben gyorsan és hatékonyan felkutatja a megfelelő munkatársat egy olyan munkaerőpiacról, ahol az aktív álláskeresők száma évről évre jobban közelít a nullához, majd kiválasztását követően az új munkatársat a teljes adminisztrációt magára vállalva foglalkoztatja. A megbízó így a fenti feladatok átadásával minden idejében arra tud fókuszálni, ami a profitot hozó tevékenységet jelenti számára.

Greguss Csaba, a WHC közvetítési üzletágának vezetője szerint: „Bár a megtartás lett az új toborzás az elmúlt években, azért a hatékony toborzásra nagyobb szükség van, mint korábban bármikor.”

Horváth Ágnes, a WHC szellemi kölcsönzési üzletágának vezetője szerint:
„A hatékony és gyors kiválasztási folyamat után a WHC-n keresztül alkalmazott munkatársak olyan kiemelt figyelmet és törődést kapnak a munkaerő-kölcsönzés keretében, aminek köszönhetően elköteleződnek, és az adott partnercég szakmai csapatát erősítik akár hosszabb távon is anélkül, hogy a létszámra vonatkozó elszámolásokban szerepelniük kellene.”

Mára a munkaerőpiac átalakult. Az időszakosan megnövekvő munka mennyisége, a projektfeladatok, egy esetleges létszámstop, de akár kismamák pótlása esetén is fontos, hogy gyorsan, eredményesen találjunk megoldást. Egyre gyakoribb, hogy amint az ideiglenesen fennálló létszámstopot feloldják, a kölcsönzött munkavállaló kerül saját állományba. A munkáltató ekkor egy tapasztalt, a vállalati kultúrába már beilleszkedett munkatárssal gyarapodik.

Ehhez azonban az kell, hogy a vállalatok körültekintően járjanak el már az első lépésnél, az új munkatárs megtalálásánál, és profikra bízzák azt. A WHC tapasztalt tanácsadói munkaerőpiaci ismereteik révén szakszerű és egyedi keresési technikákkal érik el a potenciális új kollégákat.

De miért ilyen küzdelmes ez a terület? Interjúzni és toborozni mindenki tud, nem?

Hogyne, de épp mint az autóvezetésnél, nem mindegy, hogyan, mert komoly „javítási költségek” is felmerülhetnek. A nem megfelelő új kolléga hatalmas károkat tud okozni egy összeszokott csapat életében. Sőt, ha csak 3-6-12 hónap után derül ki a probléma, lehet újra kezdeni a keresést. Ilyenkor gyakran még nagyobb az igény a megfelelő munkatárs megtalálására. Azonnal. Ezért is fontos szakember bevonása már az első lépéseknél.

A WHC-tól rugalmas, az igényeihez leginkább igazodó megoldást kaphat: a szakszerű, gyors és körültekintő kiválasztási folyamat végén minden esetben partnerük dönti el, kivel kössön munkaszerződést annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb munkatárs csatlakozhasson a csapathoz.

Ezután pedig a foglalkoztatás során felmerülő összes adminisztráció terhét leveszi a WHC a válláról, így Ön valóban arra tud koncentrálni, ami vállalkozását előrébb viszi.

Szóval, ha munkaerőre van szüksége, de nem biztos a lehetőségeiben, bízza a WHC-ra! Segítenek megtalálni az ideális megoldást. Személyesen jelen vannak országszerte 9 városban (Zalaegerszeg, Szombathely, Győr, Tatabánya, Székesfehérvár, Budapest, Szeged, Kecskemét, Debrecen).

Forduljon hozzájuk bizalommal, és nem fog csalódni - profi csapat várja, hogy Önnel együttműködve járulhasson hozzá vállalkozása sikeréhez.
  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Munkaerőpiaci fordulatok: Innováció és alkalmazkodás a HR-ben

A vállalatoknak 2024-ben is nagy kihívásokkal kell szembenézniük a munkaerőtoborzás, valamint munkaerőmegtartás tekintetében, hiszen a... Teljes cikk

A legdrágább munkakör a betöltetlen munkakör. De mennyi az annyi?

Minden betöltetlen kulcspozíció veszteségforrás, mert jelentős termeléskieséssel jár, a meglévő állományra nehezedő többletterhelés okozta... Teljes cikk

Hatályos a kollektív szerződésünk? - Egy probléma, amire kevés figyelem vetül

A kollektív szerződés kötése nagyon hasznos lehet abban az esetben, ha a munkáltatónál már működik egy kollektív szerződés kötésére jogosult... Teljes cikk