Megjelent: 3 éve

Tabletezés okosan: mi mindenre használható?

Idén januárban volt tíz éve, hogy az Apple bemutatta az első iPadet. Rögtön piacra kerülése után megölt egy laptop kategóriát, vitathatatlan hozzájárult a nyomtatott sajtó sorvadásához és, ahogy egyre több és több tulajdonsággal ruházták fel, úgy hirdette róla egyre több felhasználója: ez már teljes értékű számítógépe lehet az átlag felhasználónak.A tabletek az ideális kaméleon eszközökAz a legszebb a tabletekben, hogy sokoldalúak. A rengeteg kiegészítőnek köszönhetően kiválóan át tudnak alakulni, ahhoz a feladathoz, ami éppen előtted áll.

Reggel például a kávé mellett kiválóan alkalmas a hírek olvasásához, vagy a közösségi média pörgetéséhez. Nincs billentyűzete (legalábbis fizikai), így képes azt a természetes érzést kelteni, mintha csak egy újságot, vagy könyvet tartanál a kezedben.

Munka közben egy minőségibb billentyűzet és állvány segítségével tökéletes levelező gépet kaphatsz

. Futnak rajta a népszerűbb irodai szoftverek, így bele tudsz nyúlni egy Excel táblába, vagy ki tudsz egészíteni egy Word dokumentumot. A táblagépekhez kapható tollal pedig, azt fogod tapasztalni, hogy soha nem volt még ilyen egyszerű aláírni és visszaküldeni egy e-mail-ben kapott szerződést. Nem térhetünk ki minden munkakörre, de mivel a legtöbb tablet mobil operációs rendszert futtat, az okostelefonokra gyártott professzionális alkalmazások ezrei érhetőek el rájuk. Évről-évre, hónapról-hónapra igazabb az állítás, miszerint egyre kevesebb olyan feladat van, amit egy iPaden vagy egyéb táblagépen ne lehetne elvégezni. De tényleg.A munka végeztével a tablet egy újabb átalakuláson megy keresztül. A billentyűzetet az asztalon hagyva megkapod a tökéletes kanapén fekvős, YouTube videókat nézős, színház jegyet vásárlós, internetező eszközt. Egyszerűen semmilyen más eszköz nem tudja ilyen természetes, őszinte élménnyé tenni a netes barangolást.

2020-at írunk, ami lássuk be, nagyban a COVID-19-ről szólt, így kiemelnénk: egy minőségibb tablet(és hozzá csatolható billentyűzet) az otthon ragadt iskolás korosztály minden igényét ki tudja elégíteni. A tanulástól a kapcsolattartáson keresztül, a szórakozásig.

Kik használnak még tableteket és miért?
TartalomfogyasztókOlyanok, mint te meg én. Ahogy azt már fentebb is említettük, egy táblagépen teljesen más érzés ugyanazt a tartalmat fogyasztani. Plusz, egy tablet jellemzően kisebb, vékonyabb, könnyebb is, mint egy laptop. Jobban elfér a táskában egy utazás közben, könnyebb elővenni a vonaton és olvasni rajta. A digitális könyvek korában egy iPaddel ezer könyv is elfér a táskádban.


TartalomgyártókGrafikusok, videósok, írók. Egy tollal kiegészített iPad Pro olyan alkotói szabadságot tud adni, amire más eszköz nem képes. Természetes, mintha csak egy tollal papírra rajzolnál, mégis rétegekkel, élénk színekkel, különböző textúrákkal tudsz próbálkozni.

A videó készítők előre meg tudják írni a scriptet, majd felvétel után a teljes videót meg tudják vágni

a Luma Fusion segítségével - egy tableten. Fényeléssel, átmenetekkel, hangsávokkal, mindennel.


ProfikA legkülönbözőbb területekről. Építészek arra használhatják a tableteket, hogy épületeket, vagy akár konkrét városrészeket kervezzenek 3D-ben. Amit aztán a kiterjesztett valóságban meg is nézhetnek.
Zenészek a virtuális billentyűzetet zongora billentyűkre cserélve zenét szereznek a tableteken, vagy kottákat böngészve játszanak valamilyen hangszeren.

Karbantartók különböző gépekhez csatlakoznak, statisztikákat ellenőriznek, rendszert frissítenek, beállítanak.
A pilóták a repülőgép leírását, az aktuális időjárás adatokat, dossziék helyett már tableteken viszik magukkal a fedélzetre.

Jól látszik, hogy az elmúlt tíz évben a tabletek hatalmas utat tettek meg. Egy bizonyos szinten a jövőben élünk. Nem csoda, hogy sokan úgy gondolják, csak idő kérdése, hogy a hagyományos számítógépeket otthonunkban és az irodában is tabletekre cseréljük.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Szerezzen piacképes HR-végzettséget a Kodolányi János Egyetemen!

A NEXON szakmai támogatásával 2020 őszén a HR-szakma új minőségét kínáló, szakirányú továbbképzés indul a Kodolányi János Egyetemen. A... Teljes cikk

Izgalmas hónapok után csendesen telt az augusztus a cégvilágban

Átlagnál gyengébb cégalapítási hangulattal és rekordalacsony cégtörlési értékkel csendes kivárás jellemezte a nyár utolsó hónapját a hazai cégek körében. Teljes cikk

ADÓKONFERENCIA A TB RENDSZER VÁLTOZÁSAIRÓL - JÖN AZ EGYSÉGES TB JÁRULÉK

Jelentősen megváltozott, új kereteket kapott a társadalombiztosítás rendszere 2020. július 1-től. A kihirdetett jogszabály munkavállalókat érintő... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek