kapubanner for mobile
Megjelent: 6 éve

Tabletezés okosan: mi mindenre használható?

Idén januárban volt tíz éve, hogy az Apple bemutatta az első iPadet. Rögtön piacra kerülése után megölt egy laptop kategóriát, vitathatatlan hozzájárult a nyomtatott sajtó sorvadásához és, ahogy egyre több és több tulajdonsággal ruházták fel, úgy hirdette róla egyre több felhasználója: ez már teljes értékű számítógépe lehet az átlag felhasználónak.



A tabletek az ideális kaméleon eszközök



Az a legszebb a tabletekben, hogy sokoldalúak. A rengeteg kiegészítőnek köszönhetően kiválóan át tudnak alakulni, ahhoz a feladathoz, ami éppen előtted áll.

Reggel például a kávé mellett kiválóan alkalmas a hírek olvasásához, vagy a közösségi média pörgetéséhez. Nincs billentyűzete (legalábbis fizikai), így képes azt a természetes érzést kelteni, mintha csak egy újságot, vagy könyvet tartanál a kezedben.

Munka közben egy minőségibb billentyűzet és állvány segítségével tökéletes levelező gépet kaphatsz

. Futnak rajta a népszerűbb irodai szoftverek, így bele tudsz nyúlni egy Excel táblába, vagy ki tudsz egészíteni egy Word dokumentumot. A táblagépekhez kapható tollal pedig, azt fogod tapasztalni, hogy soha nem volt még ilyen egyszerű aláírni és visszaküldeni egy e-mail-ben kapott szerződést. Nem térhetünk ki minden munkakörre, de mivel a legtöbb tablet mobil operációs rendszert futtat, az okostelefonokra gyártott professzionális alkalmazások ezrei érhetőek el rájuk. Évről-évre, hónapról-hónapra igazabb az állítás, miszerint egyre kevesebb olyan feladat van, amit egy iPaden vagy egyéb táblagépen ne lehetne elvégezni. De tényleg.



A munka végeztével a tablet egy újabb átalakuláson megy keresztül. A billentyűzetet az asztalon hagyva megkapod a tökéletes kanapén fekvős, YouTube videókat nézős, színház jegyet vásárlós, internetező eszközt. Egyszerűen semmilyen más eszköz nem tudja ilyen természetes, őszinte élménnyé tenni a netes barangolást.

2020-at írunk, ami lássuk be, nagyban a COVID-19-ről szólt, így kiemelnénk: egy minőségibb tablet(és hozzá csatolható billentyűzet) az otthon ragadt iskolás korosztály minden igényét ki tudja elégíteni. A tanulástól a kapcsolattartáson keresztül, a szórakozásig.

Kik használnak még tableteket és miért?




Tartalomfogyasztók



Olyanok, mint te meg én. Ahogy azt már fentebb is említettük, egy táblagépen teljesen más érzés ugyanazt a tartalmat fogyasztani. Plusz, egy tablet jellemzően kisebb, vékonyabb, könnyebb is, mint egy laptop. Jobban elfér a táskában egy utazás közben, könnyebb elővenni a vonaton és olvasni rajta. A digitális könyvek korában egy iPaddel ezer könyv is elfér a táskádban.


Tartalomgyártók



Grafikusok, videósok, írók. Egy tollal kiegészített iPad Pro olyan alkotói szabadságot tud adni, amire más eszköz nem képes. Természetes, mintha csak egy tollal papírra rajzolnál, mégis rétegekkel, élénk színekkel, különböző textúrákkal tudsz próbálkozni.

A videó készítők előre meg tudják írni a scriptet, majd felvétel után a teljes videót meg tudják vágni

a Luma Fusion segítségével - egy tableten. Fényeléssel, átmenetekkel, hangsávokkal, mindennel.


Profik



A legkülönbözőbb területekről. Építészek arra használhatják a tableteket, hogy épületeket, vagy akár konkrét városrészeket kervezzenek 3D-ben. Amit aztán a kiterjesztett valóságban meg is nézhetnek.
Zenészek a virtuális billentyűzetet zongora billentyűkre cserélve zenét szereznek a tableteken, vagy kottákat böngészve játszanak valamilyen hangszeren.

Karbantartók különböző gépekhez csatlakoznak, statisztikákat ellenőriznek, rendszert frissítenek, beállítanak.
A pilóták a repülőgép leírását, az aktuális időjárás adatokat, dossziék helyett már tableteken viszik magukkal a fedélzetre.

Jól látszik, hogy az elmúlt tíz évben a tabletek hatalmas utat tettek meg. Egy bizonyos szinten a jövőben élünk. Nem csoda, hogy sokan úgy gondolják, csak idő kérdése, hogy a hagyományos számítógépeket otthonunkban és az irodában is tabletekre cseréljük.
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Úton a felsővezetői lét felé - hogyan segíthet egy mentor a cél elérésben?

Bartha Edit és Verebélyi Péter évekig kollégák voltak egy multinacionális vállalatnál. Edit Péter tanácsára jelentkezett a Corvinus Executive... Teljes cikk

Megtartott munkáltatói ígéretek

A munkaerőpiac „köztes” szereplői, azaz a munkaerő szolgáltatók – tehát a Pannon-Work cégcsoport is – a munkáltatói márka tekintetében is... Teljes cikk

Csodálatos panoráma - végtelen látvány Ez a Hotel Ózon és a hamarosan nyíló Infinity étterem a Mátra szívében!

Amikor rendezvényünk számára helyszínt keresünk, akkor általában több hasonló ajánlat között kell kiválasztanunk a legjobbat és a... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek