Megjelent: 11 hónapja

Új idő - új fogalom: munkaerő-túlkereslet

A megváltozott munkaerőpiac - melyet a gazdasági változások és a pandémia utáni újranyitás generált - új fogalmakat hozott. Munkaerő-túlkereslet is egy ilyen fogalom, ami a magyar munkaerőforrás gazdálkodási dinamikáját találóan írja le.

Szemléletváltozás szerepe

A Pannon-Work Zrt. több mint 31 éves humánerőforrás gazdálkodás területén szerzett tapasztalattal, folyamatosan bővülő szolgáltatási palettával és partnereinkkel való közös gondolkodással lép az aktuális feladatok megoldása felé. Igyekszünk a pandémia hozta helyzetben is megkeresni a legoptimálisabb, innovatív megoldásokat. A toborzási idő és a hirdetési költségnövekedés mellett a munkaszervezés átalakult. HR szolgáltató cégként azt érezzük, hogy szerepünk megnőtt a cégek munkaerő felkutatásánál, kiválasztásánál, pótlásánál.

Milyen megoldást tud javasolni a Pannon-Work munkaerőhiány esetén?

A szolgáltatások kiválasztásánál mindig figyelembe vesszük partnereink igényeit, és közös gondolkodás, igényfelmérés után teszünk javaslatot a jövőbeni együttműködésre. Mivel szolgáltatási palettánk nagyon széles körű, így biztosan a legoptimálisabb megoldást tudjuk kidolgozni. Rövidebb időszakos munkaerőhiány esetén diák, nyugdíjas, vagy egyszerűsített foglalkoztatás, míg hosszabb távon a munkaerő-kölcsönzés lehet a megoldás. Outsourcing szolgáltatásainkkal HR, bérszámfejtés, munkajogi tanácsadással, munkaügyi audittal, és rehabilitációs átvilágítással tudjuk támogatni a partnereinket. Amennyiben gyorsan, nagyobb volumenű létszámra van szükségük, úgy azt nagy valószínűséggel 3. országbeli munkavállalókkal tudjuk betölteni. Egyedi megoldásokban gondolkodunk, melyet esetben a partnerigényekhez igazítunk, és az együttműködés során teljeskörűen menedzseljük.

Arra a kérdésre, hogy mi az előnye a 3. országbeliek foglalkoztatásának, több válasz közül meghatározó lett, hogy ők még toborozhatóak!

A kiválasztás folyamata nagy terhet vesz le a megbízó cég válláról. Az egyeztetett igényeket követően a toborzó csapatunk felkutatja a munkavállalókat, igény szerint teszteli őket, majd az elvárásoknak megfelelő munkavállalók behozatalát is csoportosan intézi. Welcome csomagunk, illetve a nagy tapasztalattal és empátiával rendelkező onsite kollégáink hozzáállása nagy szerepet játszik abban, hogy a behozott munkavállalók ragaszkodnak a céghez, és bizalommal keresnek minket bármilyen probléma esetén.

A partnercégeinkkel történő együttműködés során mind a megbízóink, mind a munkavállalóink körében nagy elégedettséget okoz, hogy

  • segítséget nyújtunk a partnereinknek az induláshoz (anyagok fordítása, felkészülés 3. országbeliek fogadására),
  • bizonyos létszám felett a onsite munkatársat biztosítunk,
  • a bevándorlási hivatali ügyintézést átvállaljuk,
  • a munkavállalók szállásának megtalálásában, menedzselésében operatívan részt vállalunk,
  • fogadóórákat tartunk a szálláson, a partnercégeinknél,
  • folyamatos, személyes jelenléttel támogatjuk a munkavállalók beillesztését és hatékony együttműködést.

A kulturális különbségek áthidalásával, illetve tapasztalatainkat felhasználva olyan körülményeket nyújtunk ezeknek a munkavállalóknak, melyek a megelégedettségüket növelik, így hosszú távon számíthatnunk a munkájukra. Folyamatainkat, szolgáltatásunkat folyamatosan fejlesztjük, javítjuk, módosítjuk annak érdekében, hogy mind a Partnereink, mind a munkavállalóink elégedettek, és elkötelezettek legyenek a Pannon-Work felé.

Záróképként egy fontos kérdésre az alábbi számok adhatnak választ. 

 

 

  • 2022.05.26Connect Konferencia Egy szakmai fórum azoknak, akik a vállalaton belül a belső kommunikáció és kultúra fejlesztésért felelnek. Tartalom, csatorna, kultúra és engagement témában mutatja be jó gyakorlataikat és tapasztalatait 45 HR, kommunikációs és marketing vezető. Részletek Jegyek
  • 2022.05.27Lean Fórum – Digitális Transzformáció Konferencia A program kialakítás alatt. A képzésre jelentkezés a jegyek menüpont alatt, vagy a következő telefonszámon: 06-1-201-1237 Részletek Jegyek
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter