Megjelent: 4 éve

Újabb intézmények bezárását készíthetik elő

A régi tankerületi vezetőkkel képzeli el a megújulást a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ - derül ki a Magyar Nemzet összesítéséből.

images

Mint ismeretes, a Klikből 2017. január elsejével Klebelsberg Központ lesz, és az eddigi 198 tankerület átalakul 58 tankerületi központtá.

- Ebben a rendszerben nem egy kreatív állás tankerületi igazgatónak lenni, hiszen pártkatonákra van szükség - így értékelte Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke azt, hogy a kinevezett 58 új tankerületi vezető közül 51-en korábban is ezt a feladatot látták el.

A szakszervezeti vezető szerint a kormányzati kommunikációval ellentétben nem a decentralizáció jele az, hogy az eddigi 198 tankerületi központ helyett csak 58 lesz. „Attól tartok, az átalakítások azt alapozzák meg, hogy újabb intézményeket lehessen bezárni, összevonni, pénzt spórolni rajtuk. Sok jót nem várok a változásoktól a tankerületi vezetők személyétől függetlenül” – összegezte a PDSZ elnöke.

Pilz Olivér, a miskolci Herman Ottó Gimnázium pedagógusa szerint a kérdés az, érdemi jogkört kapnak-e a rági-új vezetők.

Magyar Nemzet Online
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter