kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 16 éve

Kiterjesztenék a prémiumévek programot az állami cégekre is

Több munkaügyi tárgyú törvény módosítására van szükség - mondta Csizmár Gábor tegnap a parlamentben, a javaslat általános vitáján. A tervezet többek között a közszférára vonatkozó prémiumévek programot kiterjeszti a 100 százalékos állami tulajdonban lévő gazdasági társaságok munkavállalóira is.

A módosítások a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvényt, valamint a prémiumévek program és a különleges foglalkoztatási állomány szabályait, illetve a Munka Törvénykönyvét módosítja - mondta az államtitkár. A javaslat pontosítást, jogalkalmazási könnyítést jelentő módosításokat tartalmaz, így például hozzáigazítja a rendelkezéseket a 2008. január 1-től hatályos nyugdíjszabályokhoz, illetve a közalkalmazottakra vonatkozó speciális felmentési védelem eljárási határidőit a Munka Törvénykönyvében foglaltakhoz igazítja - ismertette Csizmár Gábor.

Mint mondta, a javaslat a közszférára vonatkozó prémiumévek programot kiterjeszti a 100 százalékos állami tulajdonban lévő gazdasági társaságok munkavállalóira, mert ezek a cégek általában stratégiai szereppel bírnak, sok esetben közfeladatot látnak el, így indokolt, hogy az ott dolgozók részére a tágan vett közszférából való méltányos kivonulás lehetőségét a törvény biztosítsa.

Emellett bizonyos pontosításokra is sor kerül, azzal összefüggésben, hogy 2007. július 15-től az állami vezetői jogviszonyban állók is igénybe vehetik a prémiumévek programot.

Ezen túl a javaslat három pontosító rendelkezéssel egészíti ki a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló törvényt. A javaslat indoklása szerint például a foglalkoztatás bővítését szolgáló bértámogatás esetében nagyobb mérlegelési lehetőséget biztosítanak a munkaügyi központ számára. Mivel az Országos Rehabilitációs és Szociális Intézet feladatai lényegesen kibővülnek 2008 januárjától, ezért a javaslat lehetővé teszi, hogy a Munkaerőpiaci Alap járuljon hozzá az intézet működési költségeihez.

MSZP: Támogatni kell a részmunkaidős foglalkoztatás terjedését

Gúr Nándor (MSZP) a törvény módosítása kapcsán a rugalmasság és a biztonság kérdéseinek egymás mellett kezelését hangsúlyozta. Véleménye szerint az indítvány a jogalkalmazási helyzetet könnyítené meg a bíróságok és a munkaadók számára.

Mint mondta, fontosnak tartja azt is, hogy erősödjön és szélesedjen a részmunkaidős foglalkoztatás. Ennek érdekében a javaslat szerint létszámleépítésnél vagy elbocsátáskor a munkaadónak kötelezően mérlegelnie kell, ha valaki jelzi, hogy az adott feladatot részmunkaidőben is vállalja. A kormánypárti képviselő szerint ezen a területen további ösztönzésre lenne szükségük a munkaadóknak.

A Fidesz aggályosnak tartja a prémiumévek kiterjesztését

Bernáth Ildikó (Fidesz) felhívta a figyelmet arra: a javaslat arról is szól, hogy a hátrányos helyzetű, vagy megváltozott munkakörülményű emberek foglalkoztatásához az eddigi hatvan százalékos bértámogatás mértéke az előbbiek esetében tíz százalékkal csökken és legfeljebb ennyi lehet. Hangsúlyozta: nem értenek egyet ezzel a módosítással, mert ma Magyarországon 450 ezer aktív korú rokkantnyugdíjas, 200 ezer rendszeres szociális járadékban részesülő és 600 ezer fogyatékkal élő ember van. Az ellenzéki képviselő emlékeztetett arra, hogy ezeknek a csoportoknak a foglalkoztatásától ódzkodnak a munkaadók, ezért inkább segíteni kellene munkavállalásukat.

Mint mondta, ezeknek az embereknek nemcsak a rehabilitációja fontos, hanem munkahelyek teremtésére is szükség van, ezért módosító indítványt nyújtanak be. Az ellenzéki képviselő aggályosnak nevezte a prémiumévek kiterjesztését az állami tulajdonú, stratégiai cégekre.

Az SZDSZ szerint vannak kérdéses elemek, az MDF nem támogatja a módosítást

Béki Gabriella (SZDSZ) elmondta: vannak a javaslatban olyan pontok, amelyek valóban a munkavállalók érdekeit szolgálják, de emellett vannak kérdéses elemek is.

Pettkó András MDF-es politikus felszólalásában hangsúlyozta: a javaslat nélkülözi az alapos előkészítést, ráadásul jogbizonytalanságot teremt a gyakori módosítás. Helyesebb lett volna, ha a kormány egységes tervet készített volna a közszférát érintő munkaügyi szabályokról - tette hozzá. Az MDF nem támogatja a módosító javaslatot.





  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.14Mesterséges intelligencia használata a marketing munkában Képzésünk célja, hogy bemutassuk 2024-ben mi mindenre képes a mesterséges intelligencia, használata mennyire meg tudja könnyíteni a marketing szakemberek - vagy erre a pályára készülők - munkáját. A képzés során a résztvevő megtanulja, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában. Ezen túl megtanulja, hogy a különböző AI eszközöket milyen stratégiai kombinációban érdemes használni a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Megbízási szerződés vagy munkaszerződés? Megbízási jogviszony vagy munkaviszony? - így lehet eldönteni

A legtöbb vállalkozásnál a dolgozók főként munkaviszonyban állnak. Kérdésként merül fel, hogy bizonyos munkavégzésre irányuló tevékenységeket... Teljes cikk

Jubileumi jutalom: összege, kifizetése, kinek jár?

Az állami alkalmazottak jogállásáról szóló törvény (Kjt.) alapján jár a jubileumi jutalom a közalkalmazottaknak, amelynek összege a ledolgozott... Teljes cikk

Temetési segély

Egy hozzátartozó halála nagyon komoly érzelmi terhet jelenthet. A lelki megpróbáltatáson túl pedig jelentős anyagi költség is egy temetés... Teljes cikk