Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

20 ezer munkahelyet hozna létre a nyugat-dunántúli gazdasági tengely

A formálódó gazdasági együttműködés a munkahelyteremtés előmozdítása mellett az infrastrukturális fejlesztési elképzelések összehangolására, a térség kis- és középvállalkozásainak segítésére, a térség gazdasági függésének csökkentésére, valamint a szakképzés és a felsőoktatás területén való fokozottabb együttműködésre is kiterjed.

Az egyedülálló kezdeményezést a kormány az együttműködők reménye szerint egy versenyszerződés megkötésével támogatja majd - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Puskás Tivadar (Fidesz) Szombathely polgármestere hangsúlyozta: a munkahelyteremtés a legfőbb célja az együttműködésnek, amely összhangban áll a jelenlegi kormány törekvéseivel is.

Hozzátette: természetesen a három város összefogása a két megye szorosabb összefogását is jelenti, a találkozókat, szakmai egyeztetéseket pedig rendszeressé kívánják tenni a jövőben.

Összeköt bennünket sok minden, a földrajzi elhelyezkedés, a közös múlt és nem titkoljuk azt sem, azt is szeretnénk, ha jó utak kötnének össze bennünket - mondta.

Gyutai Csaba (Fidesz) Zalaegerszeg polgármestere azt emelte ki, hogy az 500 ezer lakosú térség összefogása már komoly lobbi erőt jelent, ám szavai szerint nem pénzt szeretnének a kormányzattól, hanem lehetőségeket az ipari befektetések elősegítését, a kkv-szektor fokozott támogatását, valamint a térségben alacsony szinten álló kutatás és fejlesztés lehetőségeinek növelését.

Cseresnyés Péter (Fidesz), Nagykanizsa polgármestere a sajtótájékoztatón a szakképzés területén kívánatos együttműködés, a területi integrált szakképző központok, TISZK-ek tevékenységének összehangolását hangsúlyozta.

Kérdésre válaszolva arról is, hogy a három város formálódó együttműködése nem valamiféle "ellenpólust" kíván megteremteni Győrrel szemben, készek együttműködni a régió egészének harmonikus fejlődése érdekében.
  • 2021.10.28Távmunka, home-office - eltérő jogi álláspontok - eltérő munkajogi gyakorlatok. Hol hibázhatunk? Rizikók és irányok. Dr. Fodor T. Gábor elismert munkajogász, munkajogi előadó hazai és nemzetközi szinten munkajogi tárgyú cikkek szerzője. Előadásában a Covid19 járványhelyzet kapcsán felmerülő kérdések, tapasztalatok, munkajogi gyakorlatok kerülnek előtérbe, ide értve a home office és távmunka sajátosságait, különbségeit, de szóba kerülnek a veszélyhelyzetet követő időszak várható munkajogi aspektusai is. Részletek Jegyek
  • 2021.11.03A transzformatív tanulás-fejlesztés mestere – november 3-10-17. Építse fel korszerű L&D folyamatát és generáljon valódi változásokat a szervezete életében, képzésünk segítségével! Részletek Jegyek
  • 2021.11.23Folyamatmenedzsment képzés A képzés célja a folyamatfejlesztés lépéseinek és módszereinek áttekintése, az alapvető folyamatelemzési és folyamatfejlesztési technikák megismerése és konkrét feladatokon, esettanulmányokon keresztül történő begyakorlása. A folyamatmenedzsment képzési program 3 modulból áll: Folyamatmenedzsment alapképzés (Business Process Management), Folyamat teljesítménymérés, folyamatcontrolling (Business Process Control) és Folyamatfejlesztés (Business Process Improvement). A képzések egymásra épülnek, a képzések alapját a BPM képzés adja meg, erre épül rá a BPC, majd végül a BPI képzés. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Elhunyt Csíkszentmihályi Mihály, a flow elmélet atyja

Nyolcvanhét éves korában, szerdán elhunyt Csíkszentmihályi Mihály magyar-amerikai Széchenyi-díjas és Prima Primissima díjas pszichológus, az MTA... Teljes cikk

Putyin egyhetes munkaszünetet rendelt el, akkora a járvány Oroszországban

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán elrendelte, hogy a Covid-19-járványhelyzet romlása miatt október 30. és november 7. között munkaszünetet... Teljes cikk

Kocsmarazziába kezdett a NAV

A NAV ellenőrei többek között azt is vizsgálják, hogy a vállalkozók bejelentették-e alkalmazottaikat. Teljes cikk