Megjelent: 16 éve

370 millió a vállalkozások versenyképességére

Több, mint 370 millió forint pályázati keretösszeggel írt ki új, a versenyképes vállalkozói tudás támogatására irányuló pályázatot a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM). A pályázat célja a vállalkozói kultúra fejlesztése és a vállalkozói szellem erősítése, mindezek által pedig a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése.

Magyarországon ma a vállalkozások 99,8 százaléka mikro-, kis- és középvállalkozás. Ezek erősítését a minisztérium kiemelt feladatként kezeli, hiszen Magyarország versenyképességének a vállalkozások egyedi versenyképessége az alapja. A viszonylag szűk belső piaccal rendelkező magyar gazdaság fejlődésének egyetlen útja az exportképesség javítása. A kkv-k piaci helyzetének erősítéséhez a pénzügyi programok biztosítása mellett egyéb támogatási formákat, tartalmakat is - pl. oktatási, marketing, gazdaságdiplomáciai, stb. - elérhetővé kell tenni. Ezt szolgálja ez az új pályázati felhívás is, amely kb. 50-60 pályázót kíván támogatni vissza nem térítendő támogatással.

A pályázat "A" és "B" két komponensén belül összesen hét elem pályázható.

"A" komponens

Európai Uniós vállalkozói ismeret- és tudástranszfer, amely oktatási, képzési programok, vállalkozói tréningek, térségi multimédiás távoktató programok keretében, valamint a kapcsolódó ismeretanyagot tartalmazó nyomtatott és elektronikus kiadványok, információs eszközök létrehozásával segíti elő a határon túli vállalkozások szakmaspecifikus és gyakorlati vállalkozói ismeretek elsajátítását, a pályázatírói készség és pályázatgenerálás fejlesztését.

EU Megfelelési és Tudásközpontok létesítése határon túli térségekben, amelyek képzést, tanácsadást és információszolgáltatást tartalmazó komplex tevékenységgel segítik elő a határon túli KKV-k sikeres üzletmenetét és működtetését.

Uniós legjobb gyakorlatok ("best practices") és módszerek alkalmazásának elterjesztése a határon túl szervezett tanfolyamok segítségével, valamint a "szakmai tudáslánc program" megvalósítása, amely a régebbi uniós tagországok kiemelkedő vállalkozási gyakorlata és a korszerű technológiai megoldások hazai meghonosítását és a határon túli magyarlakta térségek vállalkozóihoz való továbbadását célozza.

Üzleti kapcsolatépítő rendezvények szervezése és lebonyolítása a magyarországi KKV-k kárpát-medencei üzleti-piaci pozícióinak erősítése céljából: a határon túli régiók gazdaságának bemutatkozása Magyarországon, valamint "üzleti híd" rendezvények megvalósítása határon túli térségekben.

"B" komponens

Szakmaspecifikus oktatási, képzési programok, hálózat építő tréningek szervezése és lebonyolítása, a kapcsolódó ismeretanyagot tartalmazó nyomtatott és elektronikus tájékoztató kiadványok, információs eszközök létrehozása.

Európai vállalkozói információs napok szervezése és lebonyolítása, az üzleti környezetre vonatkozó tájékoztató anyagok elkészítése.

Tudatosságnövelő rendezvények, programok szervezése és lebonyolítása, a kapcsolódó ismeretanyagot tartalmazó nyomtatott és elektronikus tájékoztató kiadványok, tudástranszfer pontok, információs eszközök népszerűsítése, terjesztése, marketing költségek.

A pályázat beadása 2008. július elsejétől 2008. július 31-ig lehetséges.

A pályázatról bővebb információk, illetve a részletes pályázati felhívás az adatlappal együtt elérhető a www.nfgm.gov.hu és a www.magzrt.hu oldalakon.
  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Idén is pályázhatnak oltalomszerzési támogatásokra a vállalkozások

Idén legfeljebb 6 ezer euró (több mint 2 millió forint) támogatást kaphatnak vállalkozások az Európai Bizottság kkv-alapjából szabadalmak,... Teljes cikk

Keresik a jövő sportkommentátorait, március 18-ig lehet jelentkezni

A Sportkommentátor Programra február 29-ig jelentkezhetnek az érdeklődők. Teljes cikk

Fenntartható megoldásokat fejlesztő magyar startupok jelentkezését várják

A Morgan Stanley következő pályázati körére március 15-ig lehet jelentkezni, elsősorban fenntarthatósággal foglalkozó megoldásokkal. Teljes cikk