Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

44 munkahely megőrzését támogatják Kazincbarcikán

A gazdasági visszaesés miatt átmenetileg nehézségekkel küzdő kazincbarcikai kis- és mikrovállalkozások támogatását szolgáló pályázatokról döntött Kazincbarcika önkormányzatának képviselő-testülete, ezzel 44 munkahely megőrzését segítve.

Még szeptember 25-én határozott úgy az észak-borsodi város önkormányzata, hogy 30 millió forintos pályázati alapot hoz létre a költségvetési céltartalék terhére. Szeptember 28. és október 15-e között pályázhattak erre a forrásra azok a vállalkozások, amelyek megfeleltek a kiírás feltételeinek.

A támogatás feltétele egyebek mellett az volt, hogy az érintettek vállalják, legalább hat hónapig megtartják a pályázat időpontja előtti foglakoztatási létszámukat. A pályázaton a hat hónapos foglalkoztatáshoz a minimálbér (a munkáltatót terhelő járulék nélküli) 30 százalékát lehetett elnyerni.

A mikrovállalkozások legfeljebb kettő, a kisvállalkozások legfeljebb négy munkahely megőrzésére pályázhattak. A megadott határidőig 26 pályázat érkezett be, ezek közül három nem felelt meg a kiírásnak, így 23 pályázó támogatásáról döntött a képviselő-testület 6 és fél millió forint értékben.

Szitka Péter, Kazincbarcika szocialista polgármestere elmondta: a pályázati alappal nemcsak a helyi vállalkozóknak segít az önkormányzat, hanem rajtuk keresztül a kazincbarcikai családokat is támogatja. A döntés értelmében ugyanis 44 munkavállaló munkahelyét tudták megőrizni az elkövetkező hat hónapra.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter