Megjelent: 13 éve

A 45 év felettieket segítenék munkához

A legnagyobb munkáltatói szervezetek és a legjelentősebb szakszervezeti konföderációk, nyugdíjasszervezetek, humán-, és foglalkoztatáspolitikai civil szakemberek összefogásának eredményeként Szenior Foglalkoztatási Szövetség alakult, amelynek célja, hogy munkához segítse a 45 év felettieket.

images

images

Évről évre egyre több 45 év feletti szorul ki a foglalkoztatásból. Az 55 év feletti népességből az aktív munkavállalók aránya ma alig 22 százalék. Ez az EU átlagának a fele.

Az egyre modernebb technológiák sem kedveznek a középkorú munkavállalóknak, akik közül sokakat elbocsátanak. Ez félelmet, feszültséget kelt az érintett több mint 2 millió 45 év feletti emberben. A Szenior Foglalkoztatási Szövetséget azért hozták létre, hogy rajtuk segítsenek.

A Szenior Szövetséghez csatlakozott az MGYOSZ, az Iposz, a MOSZ, az Autonóm Szakszervezetek, az MSZOSZ és a SZEF, valamint nyugdíjas egyesületek és foglalkoztatáspolitikával foglalkozó civil szakemberek - írja a Népszabadság.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter