Megjelent: 14 éve

A dolgozóké a nyeremény - Kerékpáros közlekedésért pályázat budapesti székhelyű munkáltatóknak

A tisztább levegőért hirdetett hirdetett versenyt a Városi Biciklizés Barátai Egyesület Budapesti székhelyű vállalatoknak. Az április 22-én - a Föld Napján - induló pályázat célja, hogy minél több cég ösztönözze munkatársait, hogy autó helyett kerékpárral közlekedjenek.

Az egy évre meghirdetett versenyen gazdasági társaságok kategóriában egyéni vállalkozások, betéti társaságok, korlátolt felelősségű társaságok, részvénytársaságok, közkereseti társaságok, szövetkezetek vehetnek részt. A jelentkezők három kategóriában nevezhetnek- már április elejétől - a cég telephelyén dolgozó alkalmazottak száma szerint: 5-20 fős, 20-100 fős, és 100 fő feletti alkalmazottat foglalkoztatók kategóriájában.

Ellenőrzik a cégeket
A versenyen részt vevő cégek értékelését az egyesület tagjai végzik, akik előzetes egyeztetés után - a cég telephelyén helyszíni szemle során mérik fel a kerékpározást segítő intézkedéseket, beruházásokat. A verseny győzteseinek kiválasztásánál a legelső szempont, hogy az alkalmazottak közül hányan használják a kerékpárt a munkába járáshoz. Ezt az egyesület tagjai fogják ellenőrizni véletlenszerűen kiválasztott, de kategóriánként azonos időpontokban, előreláthatólag 2-4 alkalommal, lehetőleg minden évszakban. Az ellenőrzések időpontjáról a cégeket nem értesítik előre.

A versenyben nem vehetnek részt cégek, vagy a cég olyan részlege ahol a kerékpár maga a munkaeszköz (pl.: kerékpáros és egyéb futárszolgálatok, postai kézbesítők, kerékpárüzletek, kerékpár-forgalmazó cégek).

A verseny bírái a győztesek kiválasztásában többek között figyelembe veszik, hogy van-e kerékpártároló a cég telephelyén az épületben (több pont jár érte), az udvaron, kertben, az épület előtt az utcán (kevesebb pont jár érte). Megvizsgálják a kerékpár tároló minőségét, illetve, hogy támogatja-e a cég az alkalmazottak munkába járását kerékpárral és hogyan, milyen mértékben. Kedvezőbb elbírálásban részesülnek azok a cégek, ahol van céges, minden alkalmazott által használható kerékpár, illetve az a vállalat amelyik kerékpáros védőfelszereléseket (sisak, lámpa, fényvisszaverő, esőruházat,stb) cég alkalmazottai számára. Megnézik, hogy a pályázó cég esetleg szerződésben áll-e egy kerékpárüzlettel a céges és az alkalmazottak kerékpárjainak szervizelésére. Fontos szempont, hogy a cég vezetése példamutatóan kerékpáron jár-e munkába, tárgyalásokra. Az értékelésnél előnyt jelent, ha biciklis futárszolgálatot használnak a cégek.

A dolgozóké a nyeremény
A Magyarországon most először rendezett versenyen nyertes cégek biciklin közlekedő alkalmazottjai között sorsolják majd ki a nyereményeket: kerékpáros utazást Hollandiába és Dániába, kerékpárokat, kerékpáros ruházatot, kiegészítőket.

Az egyesület reklám-lehetőséggel is buzdítja a cégeket a jelentkezésre: honlapján (www.vbb.hu) feltünteti a versenyben részt vevő valamennyi cég nevét, igény szerint azok telephelyét, honlap címét, telefonszámát, s a verseny közben folyamatosan tájékoztatja a sajtótt a verseny állásáról.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A Design Terminal indítja el a régió első Virtuális Mentorprogramját

A Design Terminal legfőbb célja most is az, hogy megadja a szükséges lendületet a startupoknak. Teljes cikk

Online programozásversenyt szervez a Neumann Társaság és az ELTE IK

Április 1-ig jelentkezhetnek általános és középiskolás diákok a kibertérben zajló Nemes Tihamér Online Programozási Versenyre három korcsoportban. Teljes cikk

Meghosszabbították az Employer Branding Award 2019 nevezési határidejét

Április 13-ig várják a pályaműveket a munkáltatói márkaépítési gyakorlatokat jutalmazó elismeréshez. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek