Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 12 éve

A dolgozóké a nyeremény - Kerékpáros közlekedésért pályázat budapesti székhelyű munkáltatóknak

A tisztább levegőért hirdetett hirdetett versenyt a Városi Biciklizés Barátai Egyesület Budapesti székhelyű vállalatoknak. Az április 22-én - a Föld Napján - induló pályázat célja, hogy minél több cég ösztönözze munkatársait, hogy autó helyett kerékpárral közlekedjenek.

Az egy évre meghirdetett versenyen gazdasági társaságok kategóriában egyéni vállalkozások, betéti társaságok, korlátolt felelősségű társaságok, részvénytársaságok, közkereseti társaságok, szövetkezetek vehetnek részt. A jelentkezők három kategóriában nevezhetnek- már április elejétől - a cég telephelyén dolgozó alkalmazottak száma szerint: 5-20 fős, 20-100 fős, és 100 fő feletti alkalmazottat foglalkoztatók kategóriájában.

Ellenőrzik a cégeket
A versenyen részt vevő cégek értékelését az egyesület tagjai végzik, akik előzetes egyeztetés után - a cég telephelyén helyszíni szemle során mérik fel a kerékpározást segítő intézkedéseket, beruházásokat. A verseny győzteseinek kiválasztásánál a legelső szempont, hogy az alkalmazottak közül hányan használják a kerékpárt a munkába járáshoz. Ezt az egyesület tagjai fogják ellenőrizni véletlenszerűen kiválasztott, de kategóriánként azonos időpontokban, előreláthatólag 2-4 alkalommal, lehetőleg minden évszakban. Az ellenőrzések időpontjáról a cégeket nem értesítik előre.

A versenyben nem vehetnek részt cégek, vagy a cég olyan részlege ahol a kerékpár maga a munkaeszköz (pl.: kerékpáros és egyéb futárszolgálatok, postai kézbesítők, kerékpárüzletek, kerékpár-forgalmazó cégek).

A verseny bírái a győztesek kiválasztásában többek között figyelembe veszik, hogy van-e kerékpártároló a cég telephelyén az épületben (több pont jár érte), az udvaron, kertben, az épület előtt az utcán (kevesebb pont jár érte). Megvizsgálják a kerékpár tároló minőségét, illetve, hogy támogatja-e a cég az alkalmazottak munkába járását kerékpárral és hogyan, milyen mértékben. Kedvezőbb elbírálásban részesülnek azok a cégek, ahol van céges, minden alkalmazott által használható kerékpár, illetve az a vállalat amelyik kerékpáros védőfelszereléseket (sisak, lámpa, fényvisszaverő, esőruházat,stb) cég alkalmazottai számára. Megnézik, hogy a pályázó cég esetleg szerződésben áll-e egy kerékpárüzlettel a céges és az alkalmazottak kerékpárjainak szervizelésére. Fontos szempont, hogy a cég vezetése példamutatóan kerékpáron jár-e munkába, tárgyalásokra. Az értékelésnél előnyt jelent, ha biciklis futárszolgálatot használnak a cégek.

A dolgozóké a nyeremény
A Magyarországon most először rendezett versenyen nyertes cégek biciklin közlekedő alkalmazottjai között sorsolják majd ki a nyereményeket: kerékpáros utazást Hollandiába és Dániába, kerékpárokat, kerékpáros ruházatot, kiegészítőket.

Az egyesület reklám-lehetőséggel is buzdítja a cégeket a jelentkezésre: honlapján (www.vbb.hu) feltünteti a versenyben részt vevő valamennyi cég nevét, igény szerint azok telephelyét, honlap címét, telefonszámát, s a verseny közben folyamatosan tájékoztatja a sajtótt a verseny állásáról.
Follow hrportal_hu on Twitter

Idén is elkötelezett a tehetséggondozásban a UPC Direct

Idén folytatódik a tavaly nagy sikerrel indult együttműködés a UPC Direct és a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány között: a műholdas szolgáltató 2018-ban is elkötelezett a tehetséges gyerekek felkarolása iránt, így tíz, az informatika tudománya iránt érdeklődő alsótagozatos diák vehet részt az ADATkaland informatikai műhelyfoglalkozásokon és a tematikus nyári táborban.tovább..

További cikkek
Eljárás indult a Volkswagen csoportnál piaci manipuláció gyanúja miatt

A VW körül számos eljárás zajlik a dízelbotránnyal és helytelen szén-dioxid-kibocsátási adatokkal kapcsolatban. A csoport 49 jelenlegi vagy korábbi... Teljes cikk

Krétával rajzolta a Word-öt a táblára a tanár, a Microsoft gépeket küldött az iskolának

Óriási népszerűségre tett szert egy fotó az interneten, melyen egy ghánai tanár számítógépek híján, a táblára rajzolta fel a Word... Teljes cikk

A Szex és New York sztárja indul New York állam kormányzói tisztségéért

Cynthia Nixon, a Szex és New York című sorozat egykori sztárja színészi karrierjét politikai pályára cseréli, és elindul New York állam... Teljes cikk

Idén is elkötelezett a tehetséggondozásban a UPC Direct

Idén folytatódik a tavaly nagy sikerrel indult együttműködés a UPC Direct és a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány között: a műholdas... Teljes cikk

Így telik egy Facebook dolgozó munkanapja

Egy Youtube-on elérhető vlog bemutatja milyen a legnagyobb közösségi portál dolgozójának lenni. A videót Jonathan Ma, a Facebook egyik programozója... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár