Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

A felsőoktatás aktuális kérdéseiről egyeztettek

A felsőoktatás aktuális kérdéseiről - egyebek között a diplomás munkanélküliségről és a 62 éves korban tervezett nyugdíjazásról - volt szó Orbán Viktor miniszterelnök és a Magyar Rektori Konferencia elnöksége csütörtöki budapesti találkozóján - mondta el Mezey Barna, a rektori konferencia elnöke az MTI-nek. Értékelése szerint együttműködést és nyitottságot tapasztaltak a felvetett témákban.

images

A munkaebéden a kormányfő mellett részt vett Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár, Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár és Pálinkás József, az MTA elnöke.

Mezey Barna elmondta, hogy a találkozón a célok mentén tekintették át, melyek a felsőoktatás prioritásai. Szó volt például a diplomások munkanélküliségéről, a 62 éves korban tervezett nyugdíjazás kérdéséről és az oktatást érintő jogszabály-előkészítés problémáiról.

Közlése szerint a miniszterelnök nyitott volt és konstruktív álláspontot képviselt, nem volt olyan téma, amelyről ne tudtak volna világosan és érdemben beszélni.

A rektori konferencia elnöke szerint "értékes beszélgetés volt", a kormányfő világosan látja, hogy a magyar felsőoktatásnak milyen értékei és eredményei vannak.

Hozzátette: abban maradtak, hogy a felvetett kérdésekben a kormányfő várja a rektori konferencia javaslatait, amelyet a közeljövőben összeállítanak és eljuttatnak majd a kormányzatnak.


  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter