Megjelent: 13 éve

A HR-szakembereken is múlik, hogyan alakul a munkaerőpiac

A magyar munkaerőpiac alakulása azokon a szakembereken is múlik, akik értik és jól képviselik az európai foglalkoztatáspolitikai törekvéseket - hangzott el a HR vezetők és HR hallgatók második országos konferenciáján, amelynek a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara adott otthont csütörtökön.

images

images

"A magyar munkaerőpiac tömegesen nem vevő az alacsony iskolai végzettségű, szakképzetlen munkavállalókra, miközben a diplomás túlképzés jelei is tettenérhetők, ugyanakkor egyre nagyobb méreteket ölt a szakmunkaerő-hiány, nemcsak mennyiségi értelemben" - hangsúlyozta bevezető előadásában dr. Székely Judit, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium foglalkoztatáspolitikai és képzési államtitkára.

A rendezvény főtámogatója, a Humán Rent Magyarország Kft. az idei rendezvényen mutatta be az általa létrehozott Humán Szakoktatási és Elhelyezkedést Segítő Alapítványt, amelynek célja a foglalkoztatás elősegítése, a szakképzés támogatása és fejlesztése, mellyel hozzájárulhat a magyar gazdaság mobil munkaerő-igényeinek kielégítéséhez. A modell értékű Életpálya program keretében lehetőséget nyújtanak a tanulóknak arra, hogy az iskolai képzés mellett megfelelő gyakorlatot szerezzenek leendő munkahelyükön, ugyanakkor tanulókat toboroznak és mentorálnak, kapcsolatokat építenek a partnercégekkel és az iskolákkal.

A folyamatosan változó munkaerő-piac alakításban, tudatos formálásában nagy szerepe van a szakembereknek, akik nemcsak gyakorlati tapasztalataikat oszthatják meg, hanem szemléletmódot is képviselnek: szerepük nélkülözhetetlen az iskolarendszerű és felnőtt szakképzés keresletvezérelt átalakításában. A magyar munkaerőpiac alakulása - az Európai Uniós dokumentumokban megfogalmazott követelményekkel összhangban - jórészt azokon a szakembereken is múlik, akik értik és jól képviselik az európai foglalkoztatáspolitika törekvéseit - hangzott el a konferencián.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter