A kormány magyarázza a létszámbővülést "/>
Megjelent: 9 éve

A kormány magyarázza a létszámbővülést

Egyrészt az átszervezésekből adódó munkaerő-átcsoportosítás, másrészt az új intézkedésekből adódó feladatbővülés az oka az elsősorban a tárcáknál bekövetkezett létszámbővülésnek, amelyről a Magyar Közlönyben korábban megjelent kormányhatározat rendelkezik - tájékoztatott a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

A közlöny keddi számában olvasható - a Miniszterelnökségen, a minisztériumokban, az igazgatási és az igazgatás jellegű tevékenységet ellátó központi költségvetési szerveknél foglalkoztatottak létszámáról szóló, tavaly augusztusi kormányhatározatot módosító - rendelkezésből kiderül, hogy többen dolgoznak a Miniszterelnökségen és egyes minisztériumokban, mint tavaly.

"A februári kormányhatározatban minisztériumok és az irányított szervek létszámának technikai módosítására kerül sor, figyelembe véve a feladatátadást, -átvételt előíró kormányzati döntéseket, átcsoportosításokat. A többnyire minisztériumoknál bekövetkezett létszámbővülésnek egyrészt az átszervezésekből adódó munkaerő-átcsoportosítás, másrészt az új intézkedésekből adódó feladatbővülés az oka" - közölte a KIM sajtó- és kormányzati kommunikációs főosztálya.

Az átszervezéseknek köszönhetően számos szervezeti egység került át egyik tárcától, illetve háttérintézménytől a másikhoz, ez azt is eredményezi, hogy néhány hivatalnál létszámcsökkenés figyelhető meg, amely a másik hivatalnál, illetve tárcánál létszámnövekedésként jelenik meg - áll a tájékoztatásban.

Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője arról tájékoztatott továbbá, hogy a Miniszterelnökséghez került a Nemzeti Erőforrás Minisztériumától a kegyeleti bizottság titkársága, a Külügyminisztériumtól pedig a kormányfőhöz kötődő protokollfeladatok ellátását végző szakemberek érkeztek, és az európai uniós elnökséggel járó több feladat is szükségessé tette néhány munkatárs felvételét.

A Miniszterelnökség létszámkeretébe tartozik egyébként az előző kormányfők titkársága is - tette hozzá a szóvivő. A közzétett határozat szerint a Miniszterelnökség mellett nőtt a keretlétszám a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban, a külügyi tárcánál, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban; így a Miniszterelnökség és a minisztériumok összlétszámának felső határa a tavaly augusztusi 5764-ről 6054-re emelkedett.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Pluszjuttatást kapnak az egészségügyi dolgozók

A pluszjuttatást tartalmazó járványügyi alapot szombaton ismerteti majd Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Teljes cikk

Megszorítások a BKK-nál?

A Magyar Nemzet névtelen informátora leépítésekről beszélt, a BKK. cáfolja az értesülést. Teljes cikk

Az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkára: Magyarország védelem nélkül hagyja a dolgozókat

Luca Visentini főtitkár szerint egyensúlyt kéne teremteni a dolgozók és a foglalkoztatók jogai közt. Teljes cikk