Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

A közlekedési szakszervezetek jobb menetrendet és munkakörülményeket akarnak

A Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége (KSZOSZ) hét pontból álló petíciót fogadott el pénteki kongresszusán, követelését eljuttatja a kormány illetékeseihez - közölte a szakszervezet.

A KSZOSZ tagszervezetei - a Vasutasok Szakszervezete, a Teherfuvarozók Európai Szakszervezete, a Közúti Közlekedési Szakszervezet, a Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete, valamint a Városi Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége - a petícióban felszólítják a kormányt, hogy változtasson eddigi magatartásán a szociális párbeszéddel kapcsolatban, és kompetens személy kijelölése mellett haladéktalanul kezdődjenek meg a tárgyalások több témában.

Követelik, hogy kezdődjön szakmai párbeszéd a közlekedési ágazaton belül a Közlekedési Kerekasztal létrehozására, tegyen intézkedéseket a kormány a közösségi közlekedés menetrendjeinek összehangolására, továbbá tartsa hatályban a korkedvezmény intézményrendszerét, vizsgálja felül a veszélyes és egészségre ártalmas munkakörök szabályozását, biztosítsa és tegyen lépéseket annak érdekében, hogy minden munkavállaló tranzakciós díj nélkül jusson a havi munkabéréhez.

Szorgalmazzák, hogy vizsgálják felül a gyorsvonati pótjegy bevezetésének kedvezőtlen hatását a munkavállalókra, a vasutas munkavállalók családtagjaira és nyugdíjasaira, valamint a közúti közlekedésben dolgozókra is. Emellett elvárják, hogy Magyarországon a járművezetők és nemzetközi gépjárművezetők szakmai státusát ismerjék el - közölte a KSZOSZ.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter