A levegőben lóg a holnapi vasutas sztrájk "/>
Megjelent: 13 éve

A levegőben lóg a holnapi vasutas sztrájk

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium államtitkára, Garamhegyi Ábel reméli, hogy a vasúti érdekképviseletek nem tartják meg a szárnyvonalak tervezett bezárása miatt szerdára meghirdetett sztrájkjukat.

A szakszervezetekkel kedden folytatott megbeszélés után tartott sajtótájékoztatón az államtitkár közölte: a Vasutasok Szakszervezete és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete képviselőinek hangsúlyozta, hogy még nincs döntés a 38 mellékvonallal kapcsolatban, hiszen a térségi közlekedés működtetésére szerdáig kell a szándéknyilatkozatokat beadni.

Garamhegyi Ábel elmondta: eddig 4-5 szándéknyilatkozat érkezett a szárnyvonalak működtetésére. Az esetleges bezárásokról november közepén-végén várható döntés.

Az államtitkár - bár megérti, hogy a szakszervezetek hangsúlyozni kívánják érdekérvényesítési képességüket - arra kérte a vasúti érdekképviseleteket, hogy ne terheljék az utazókat, álljanak el a sztrájktól, de választ nem kapott. A korábbi, október 25-én megtartott sztrájkkal a figyelmeztetés megtörtént, és a GKM tudomásul vette azt - tette hozzá.

Garamhegyi Ábel megerősítette Felsmann Balázs szakállamtitkár korábbi közlését, miszerint a tavasz óta szüneteltetett szárnyvonalak egymilliárd forintos éves költségmegtakarítása alapján a további 38 esetleges szüneteltetése, illetve működtetésének átadása összesen évi mintegy 6-9 milliárd forint költségcsökkenéssel járna a becslések szerint. Az államtitkár megjegyezte: a tavasszal Volán-járatokkal kiváltott 14 szárnyvonal üzemeltetésének szüneteltetése nem járt jelentős létszámcsökkentéssel, bár a költségek legnagyobb hányada valóban az élőmunka ráfordítás.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter