Megjelent: 5 éve

A magyarok dolgozni mennek nem segélyért

Így a kivándorlási kedvet várhatóan nem befolyásolják a brit miniszterelnök által előrejelzett szociális szigorítások, írja a Világgazdaság.

A magyarok jelentős többsége nem is tud az állami támogatási lehetőségekről, mert nem segélyért, hanem dolgozni utaznak az országban, nyilatkozta a lapnak Tanay Marcell, a külföldi munkaerő-közvetítéssel foglalkozó EUwork Kft. ügyvezetője.

A tervek szerint csak azok a bevándorlók érhetnék el a szociális juttatások teljes körét, akik legalább négy évig folyamatosan dolgoznak a szigetországban.
Megtiltanák azt is, hogy azok a külföldi EU-munkavállalók, akiknek a gyermekei nem élnek a szigetországban, családi pótlékot vehessenek fel.

Világgazdaság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter