Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

A rendőrök is elutasítják a közszolgálati bérmegállapodást

Elutasítja a kormány és az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság közötti bérmegállapodást a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) ügyvivő testülete.

"Az Ügyvivő Testület határozottan elutasítja a sztrájkbizottság által aláírt megállapodás elfogadását, mivel az a kormányzat megtévesztő kommunikációja ellenére sem az idei, sem a jövő év tekintetében nem biztosít többletforrásokat a közszféra munkavállalói bérének finanszírozására és felhatalmazza az FRSZ főtitkárát az ágazati szintű tárgyalások folytatásának kezdeményezésére" - olvasható a szervezet közleményében.

A szakszervezet szerint az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság a kormánnyal kötött megállapodással feladta a követeléseit és a sztrájkbizottságba tömörült érdekképviseletek egységes fellépését ellehetetlenítve visszavonta a közszolgálati dolgozókhoz és az ország lakosságához címzett felhívást. A Független Rendőr Szakszervezet mindehhez nem járult hozzá - mutat rá a közlemény.

A bérmegállapodással kapcsolatos elégedetlenségét hangsúlyozta korábban a Liga Szakszervezetek elnöke, valamint a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének vezetője is.

Az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság február elsején hirdetett általános közszolgálati kétórás figyelmeztető sztrájkot. A felhívást azt követően tették közzé, hogy tárgyalásokon sem sikerült megállapodni a kormány képviselőivel a közszolgálati szféra ez évi béremelésről. A megállapodás végül február 19-én született meg, ennek értelmében 6,65 százalékos béremelés lesz a közszolgálatban 2007-ben.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ennyit fizetnek egy utcaseprőnek az V. kerületben

Hirdetésben keres járdatakarítókat a Belváros-Lipótváros Városüzemeltető Kft. Teljes cikk

Egy felmérés szerint Európában a magyarok a legkevésbé eladósodottak a jövedelmükhöz képest

Hitelszabadság szempontjából hazánk az első helyen áll Európában az Intrum felmérése alapján. Teljes cikk

Karácsony Gergely is megszólalt a lehetséges BKV-sztrájk kapcsán

A főpolgármester szerint a 15 százalékos béremelést nem fogják tudni megadni a BKV-dolgozóknak, de szerinte nem lesz sztrájk. Teljes cikk