Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 14 éve

A rendőrök is elutasítják a közszolgálati bérmegállapodást

Elutasítja a kormány és az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság közötti bérmegállapodást a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) ügyvivő testülete.

"Az Ügyvivő Testület határozottan elutasítja a sztrájkbizottság által aláírt megállapodás elfogadását, mivel az a kormányzat megtévesztő kommunikációja ellenére sem az idei, sem a jövő év tekintetében nem biztosít többletforrásokat a közszféra munkavállalói bérének finanszírozására és felhatalmazza az FRSZ főtitkárát az ágazati szintű tárgyalások folytatásának kezdeményezésére" - olvasható a szervezet közleményében.

A szakszervezet szerint az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság a kormánnyal kötött megállapodással feladta a követeléseit és a sztrájkbizottságba tömörült érdekképviseletek egységes fellépését ellehetetlenítve visszavonta a közszolgálati dolgozókhoz és az ország lakosságához címzett felhívást. A Független Rendőr Szakszervezet mindehhez nem járult hozzá - mutat rá a közlemény.

A bérmegállapodással kapcsolatos elégedetlenségét hangsúlyozta korábban a Liga Szakszervezetek elnöke, valamint a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének vezetője is.

Az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság február elsején hirdetett általános közszolgálati kétórás figyelmeztető sztrájkot. A felhívást azt követően tették közzé, hogy tárgyalásokon sem sikerült megállapodni a kormány képviselőivel a közszolgálati szféra ez évi béremelésről. A megállapodás végül február 19-én született meg, ennek értelmében 6,65 százalékos béremelés lesz a közszolgálatban 2007-ben.

  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter