Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 13 éve

A rendőrök is elutasítják a közszolgálati bérmegállapodást

Elutasítja a kormány és az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság közötti bérmegállapodást a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) ügyvivő testülete.

"Az Ügyvivő Testület határozottan elutasítja a sztrájkbizottság által aláírt megállapodás elfogadását, mivel az a kormányzat megtévesztő kommunikációja ellenére sem az idei, sem a jövő év tekintetében nem biztosít többletforrásokat a közszféra munkavállalói bérének finanszírozására és felhatalmazza az FRSZ főtitkárát az ágazati szintű tárgyalások folytatásának kezdeményezésére" - olvasható a szervezet közleményében.

A szakszervezet szerint az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság a kormánnyal kötött megállapodással feladta a követeléseit és a sztrájkbizottságba tömörült érdekképviseletek egységes fellépését ellehetetlenítve visszavonta a közszolgálati dolgozókhoz és az ország lakosságához címzett felhívást. A Független Rendőr Szakszervezet mindehhez nem járult hozzá - mutat rá a közlemény.

A bérmegállapodással kapcsolatos elégedetlenségét hangsúlyozta korábban a Liga Szakszervezetek elnöke, valamint a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének vezetője is.

Az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság február elsején hirdetett általános közszolgálati kétórás figyelmeztető sztrájkot. A felhívást azt követően tették közzé, hogy tárgyalásokon sem sikerült megállapodni a kormány képviselőivel a közszolgálati szféra ez évi béremelésről. A megállapodás végül február 19-én született meg, ennek értelmében 6,65 százalékos béremelés lesz a közszolgálatban 2007-ben.

Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
70 éves munkavállaló is dolgozik egy esztergomi autógyárban

A Deutschlandfunk arról ír, hogy Magyarországon a súlyosbodó munkaerőhiány miatt a nyugdíjasok kénytelenek dolgozni - szemlézi riportjában a Klubrádió. Teljes cikk

Miért vállalunk részmunkaidős állást?

Az Eurostat friss jelentése szerint 31,2 millió 20-64 év közötti nő, valamint 9,5 millió ugyanebben az életkorban lévő férfi dolgozott... Teljes cikk

Ennyit kell fizetnie annak, aki már nem tanul, de még nem dolgozik

Azoknak a fiataloknak, akik szeptembertől nem tanultak tovább, de még nem tudtak elhelyezkedni, decembertől saját maguk után egészségügyi... Teljes cikk