Megjelent: 10 éve

Adóbevallás: már csak két nap maradt hátra!

Két nap múlva, csütörtökön jár le az szja-bevallás határideje. Idén is mintegy másfél millióan hagyták az utolsó pillanatra a bevallás elkészítését - jelenti az MR1 Kossuth Rádió.

Május 20-án jár le a személyijövedelemadó-bevallás határideje. Az adóhivatal még másfél millió bevallásra vár, ennyien hagyták az utolsó pillanatra a kötelezettségüket. A már beérkezett 2,2 millió bevallás kitöltéséhez a többség használta az APEH honlapján található kitöltő programot - közölte Kriskó Csaba, az APEH bevallási főosztályának főosztályvezetője.

A még várható másfél millió bevallással együtt idén összesen 3 millió 600 ezren nyújtanak be maguk bevallást, és ehhez jön még az a 900 ezer, amit a munkáltatók küldenek be. Így összességében 4,5 millió személyijövedelemadó-bevallás érkezik az adóhatósághoz. Az eddig beküldött 2 millió 200 ezer bevallásból a tavalyinál többen igényeltek vissza adót.

Akárcsak az elmúlt években, a bevallásokban szereplő hibák döntő része még mindig a figyelmetlenségből adódik. Tipikus hiba, amikor valaki nem tölti ki, hogy szeretné a visszaigényelhető adóját visszakérni. Ilyenkor aztán hiába várja a pénzt, ami az adófolyószámláján dekkol. De az is sokszor fordul elő, hogy a munkáltatók által levont adóelőleget rossz sorba írják.

Jó hír azoknak a bevallóknak, akiknek még adót kell befizetniük, hogy 100 ezer forint alatti tartozás esetén automatikusan élhetnek a részletfizetés lehetőségével, ha a bevallás első oldalán ezt beikszelik. Akinek 100 ezer forintnál nagyobb a tartozása, csak külön kérelemben, megfelelő indoklással kérheti a részletfizetés lehetőségét - tudatja az MR1 Kossuth Rádió.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter