Megjelent: 12 éve

Akár 350 ezer is lehet az óradíj - rendbe tennék a tanácsadói szakmát

Akár 350 ezer forint is lehet egyes vezető tanácsadók óradíja - hangzott el a Vezető Tanácsadók Magyarországi Szövetsége (VTMSz) sajtótájékoztatóján.

Háromezer és 350 ezer forint között mozog a vezető tanácsadók óradíja ma Magyarországon - mondta Dr. Kornai Gábor, a VTMSz elnöke egy szerdai sajtótájékoztatón. Emögött azonban nagyon különböző teljesítmény és minőség lehet, ezért megítélés kérdése, kinek mi számít soknak vagy kevésnek - tette hozzá.

A vezetési tanácsadók beszerzésének hazai gyakorlata sok esetben nem felel meg az etikai és szakmai kritériumoknak – nyilatkozta az elnök. Így a szakma hírnevének visszaállítása érdekében a szövetség úgy döntött, hogy szakmai kamarává alakul át. Így meg tudnák különböztetni a vezetői tanácsadást mint hivatást végzőket a kóklerektől, illetve magát a hivatást a korrupciótól és pénzmosástól. Emellett ez lehetőséget adna arra is, hogy megvédjék saját érdekeiket és az ügyfeleiket. A kamarát mint a tanácsadói hivatás érdekvédelmi szervezetét 2014-15-re alakítanák át.

A KSH szerint 2007-ben összesen 487 milliárd forintot könyveltek el a cégek üzletviteli tanácsadás címén. Ebből mindössze 120 milliárd forinttal tudnak elszámolni, vagyis a VTMSz-be tömörült, illetve az ismert, ám tagsági viszonnyal nem rendelkező tanácsadócégek éves árbevétele ennyi tesz ki. Ez azt jelenti, hogy körülbelül 360 milliárd forint útja és helye hivatalosan ismeretlen.

"Ez rendkívül ártalmas a szakma hírnevére, hiszen sokan a pénzmosás formájával azonosítják a tanácsadást, és a szolgáltatásnak csak ezt a formáját ismerik. Ez a több százmilliárdos gyanús összeg lehetett pénzmosás, korrupciós díj vagy egyéb. Bármelyik is, mindenképpen ártalmas a szakma jövőjére nézve” - véli Kornai Gábor.

Kevés a hivatásos tanácsadó

Míg a KSH adatai szerint 14 400 cég foglalkozik üzleti tanácsadással, addig a szövetség úgy véli, mindössze 800-1200 a ténylegesen ezzel foglalkozó vállalkozások száma. A statisztikai hivatal 40 200 tanácsadót tart számon, a VTMSz viszont azt állítja: 3000-3500-an lehetnek azok, akik mint hivatást végzik ezt a szakmát. Utóbbiak közül jelenleg 160-170 az aktív CMC (Certified Managemenent Cosultant - Bejegyzett Vezetési Tanácsadó) címmel rendelkező tanácsadó.

Bár sokféle tanácsadás létezik, közös bennük az, amit eladnak. Egyrészt kompetenciát értékesítenek, mert a megbízó nem rendelkezik a szükséges speciális szakértelemmel, gyakorlattal, tapasztalattal. Ugyanakkor valójában ezzel nem is kell rendelkeznie, hiszen másban jó, máshoz kell értenie.

A tanácsadók másrészt kapacitást is értékesítenek, hiszen lehet, hogy az ügyfél értene ahhoz a bizonyos területhez, de nincs ideje rá (- például mert jól szervezetten végzi a dolgát). Előfordulhat az is, hogy a megbízó számára nem áll rendelkezésre az időszakosan szükséges kapacitás.

A jó vezetőknek adnak tanácsokat

Tanácsot adni csak jó vezetőnek érdemes – hangsúlyozta Kornai Gábor, hozzátéve: ezek a menedzserek felismerik az ismeret és/vagy az idő hiányát, ezért észszerűen az időszakos kompetencia- és/vagy kapacitásbevonást választják.

A vezetési tanácsadás helyzetét is megnehezíti a válság – véli az elnök. Mint mondta, a cégek a média, a képzés és a marketing után ezen a területen húzzák meg a nadrágszíjat. Ez annak ellenére így van, hogy a tanácsadók sokféle business recovery, azaz az üzleti életet támogató, a válság hatásait kezelő szolgáltatást tudnak nyújtani, amelyekkel segíthetnek a cégeknek túlélni ezt a nehéz időszakot.
  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
  • 2021.05.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.05.13 Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban Olyan vezetőknek és (kulcs) munkatársaknak, (HR) controllereknek, HR-eseknek, pénzügyi szakembereknek ajánljuk a képzést, akik a HR munka hatékonyságát, eredményét mérni, számolni, és ezt begyakorolni szeretnék. Ajánljuk továbbá mindazoknak, akik a munkaerő elemzésének, értékelésének vállalati standardizálását, és mérésének elvét és gyakorlatát megismerni szeretnék. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter