Megjelent: 8 éve

Alakulóban a szakszervezeti szövetség - a LIGA-t nem keresték

Székely Tamás, az ASZSZ elnöke hangsúlyozta: hosszú folyamat eredménye az egyesülés, amelynek az a célja, hogy minél szélesebb körben tudják képviselni a közüzemi, a költségvetési, valamint a versenyszférában dolgozók érdekeit. Annak kapcsán, hogy mi lesz az új szervezet neve, valamint ki lesz az elnöke, még korai beszélni az elnök szerint, de az idén el kell dőlniük a részleteknek - fogalmazott. Hozzáfűzte, hogy négy bizottságban, hónapok óta tárgyalnak az alapszabályról, a szervezeti struktúráról, valamint a vagyoni és szakmai kérdésekről. Székely Tamás tájékoztatása szerint az Autonómoknak 18 tagszervezete van 95 000 taggal.

Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke kiemelte, hogy egy új minőségű szövetséget szeretnének létrehozni, mert a jelenlegi szakszervezetei struktúra nem hatékony, nem tudják megfelelően érvényesíteni a munkavállalói érdekeket. Kifejtette, hogy nem ernyőszervezetet hoznak létre, de még nem dőlt el, mi lesz az új szövetség formája, tekintettel arra, hogy ezen még sokat kell dolgozni, s számos jogszabályi, számviteli feltétel van.

Az MSZOSZ elnöke is azt elmondta, hogy még az idén szeretnének megállapodást kötni, és az ezzel kapcsolatos döntéseket a megfelelő fórumok fogják meghozni. Kiemelte, hogy a "politikai döntés" már megszületett, mindhárman egy erős szövetséget szeretnének létrehozni.

Varga László, a SZEF elnöke azt MTI kérdésére hangsúlyozta: egyelőre arról van szó, hogy a konföderációk kinyilvánítják azt a szándékukat, hogy részesei szeretnének lenni egy erősebb érdekképviselet kialakításának. Ismertette, hogy a SZEF 13 tagszakszervezetet tömörít.

Gaskó István, a LIGA elnöke emlékeztetett arra, hogy a Ligának az elmúlt 15 évben kétszer is kezdeményezte, hogy a hat magyar szakszervezeti konföderáció ernyőszervezetbe tömörüljön. Értelmezése szerint az MSZOSZ, a SZEF és az Autonómok integrált konföderációt szeretnének létrehozni, nem pedig ernyőszervezetet. Hozzátette, hogy a LIGA-t nem kereste meg a három tömörülés, hogy csatlakozzanak.

A LIGA elnöke kiemelte: számukra nem elfogadható a pártkötődés, így valószínűleg nem is lenne helyük a formálódó együttműködésben, mert "egy pártfüggő, egy MSZP-hez kötődő konföderációra lehet számítani.

Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének (MOSZ) elnöke elmondta: egy szakszervezeti összefogás eredményes lehet, ha a tagságot, a mögötte lévő gazdasági erőt és a szakértelmet koncentrálják. Ez az összefogás értékközösség is, hiszen a társulók "baloldali szakszervezetek, szociáldemokrata értékrendű szervezetnek vallják magukat", míg a MOSZ keresztény szociális értékrendet vall.

Az elnök reményét fejezte ki, hogy a legfontosabb kérdésekben egyet fognak érteni az új szakszervezeti formációval, és törekednek a jó kapcsolatok fenntartására. Hozzátette, hogy az ideológia maga nem is olyan merev törésvonal. A törésvonal a különböző ideológiák mentén szerveződő politikai erőkhöz kapcsolódásban jelenhet meg. A választásokhoz közeledve itt lehetnek konfliktusok, de úgy véli, hogy nem ez az elsődleges szempont a szakszervezetek együttműködésében.

Kuti László, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) elnöke az MTI-nek azt mondta: ők egy speciális, magasan képzett munkavállalói réteget képviselnek, és egyelőre nem látják, hogyan tudnák ezeket az érdekeket megfogalmazni egy ilyen nagy társulásban. Kiemelte ugyanakkor, hogy továbbra is együttműködnek a többi konföderációval.
  • 2021.08.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Dübörög a nyár: minden harmadik ellenőrzésnél találnak problémát a fogyasztóvédők

A szünidőben sem pihen, az idegenforgalmi főszezonban a turizmus újraindulásához igazodva csoportosította át erőit a fogyasztóvédelem. A szeptember... Teljes cikk

Augusztus 1-től ismét 27 százalékra ugrik a házhoz szállított ételek áfája

Megszűnik a kedvezményes, 5 százalékos áfa augusztus 1-jével az elviteles vagy házhoz szállított ételek és italok esetében - közölte honlapján a... Teljes cikk

Itt a mentőkötél a könnyűzenei szektor szereplőinek

Összesen 356 koncert- és rendezvény jut csaknem 5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatáshoz. Teljes cikk