Megjelent: 14 éve

Állásbörzét rendeznek Miskolcon

Tizennegyedik alkalommal rendezik meg a Miskolci Egyetemi Állásbörzét április 2-án, szerdán délelőtt 10 és délután 4 óra között a Miskolci Egyetem előcsarnokában és díszaulájában.

A Miskolci Egyetem Diák Irodája és a MEHASZ Kht. által szervezett egynapos rendezvény alkalmat nyújt a cégek bemutatkozására, állásajánlatainak megismertetésére. A nagyszabású találkozón lehetőség nyílik az egyetemi hallgatók, valamint a cégek számára a közvetlen kapcsolatteremtésre, információgyűjtésre a diplomások - köztük a frissdiplomások - iránti keresletről.

A börzék egyik nagy előnye, hogy személyesen is megismerkedhetnek az álláskeresők a cégek kiválasztásért felelős szakembereivel, akiktől részletes információkat kaphatnak azzal kapcsolatban, hogy mire is számítsanak a felvételi eljárás során. Azt is megtudhatják, hogy milyen feltételeknek kell eleget tenniük ahhoz, hogy egy adott cégnél dolgozhassanak. Sokat számít, hogy az érdeklődőket "nem dobják be egyből a mélyvízbe", hanem hasznos tanácsokkal látják el a felkészüléshez. A börze szervezői azt tanácsolják, hogy aki tudja, használja ki az állásbörzék nyújtotta első kapcsolatteremtési lehetőségeket, mert azok több más előnyük mellett sok önbizalmat is adhatnak.

Az érdeklődők ne arra számítsanak, hogy aláírt munkaszerződéssel távozhatnak, a kiállítóknál leadott önéletrajzok alapján a cégek általában később válogatnak - mondják a szervezők. A standoknál folytatott beszélgetés során tett jó benyomás azonban befolyásolhat egy későbbi interjút, így sokat javíthat egy állás megszerzésének esélyén.

A börzére ellátogatók előzetesen tájékozódhatnak azokról a cégekről, amelyek standjához szeretnének ellátogatni - ehhez segítséget nyújt a www.uni-miskolc.hu/allasborze oldal.
Az állásbörze nem csak az államvizsga előtt állóknak lehet hasznos segítség. Az alsóbb évfolyamok hallgatóinak is érdemes megismerni a cégeket és az általuk felkínált együttműködést a tanulmányok célorientált folytatásához. Ezek a szakmai továbbképzés, a szakmai gyakorlatok, ösztöndíjak, a diplomakészítésben való közreműködés lehetőségeit, a személyes konzultációkat és a céggel való szorosabb kapcsolattartást jelentik.

Edupress.hu
  • 2022.02.01Munkaügyi adatvédelem (GDPR HR-eseknek) Blended képzésünk során a tananyag általános elméleti részét, mely tartalmazza az alapfogalmak, jogalapok és törvények összefoglalását először e-learning videó formában sajátíthatja el. A videó megtekintése után egy fél napos konzultáció keretein belül, feldolgozásra kerül a tananyag további része, melyet online vagy tantermi formában hirdetünk meg. Részletek Jegyek
  • 2022.02.04Sikeres évem lesz! Csoportos coaching az eredményes évért 2022 első heteit éljük. Álmodozunk és tervezgetünk; mi mindent akarunk megvalósítani az idén? Aztán elröppennek a hetek és a hónapok, és azt vesszük észre, hogy sehol sem tartunk ezekkel a tervekkel. Ilyekor elgondolkodunk: hogy lesz ebből sikeres év?! Lehet, hogy veled is megtörtént már ez. Ha azt akarod, hogy az idén másképp legyen, érdemes felkészülni rá! Jelentkezz az eseményre, ahol eszközöket és inspirációt kapsz a tudatos évtervezéshez! Találkozunk? Részletek Jegyek
  • 2022.03.07Hetes Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. A képzés 3 héten keresztül, 2 hétköznap este valósul meg. Igény esetén 3 munkanapra is szervezhető. Részletek Jegyek
  • 2022.04.22BEMUTATKOZIK A teamwork2022 Képzelj el egy olyan kétnapos csapatépítő képzést, amely minden részletében a Te vállalati csapatodról szól. Jelentkezzetek az ország első csapatépítő eseményére, amelyre háromfős vállalati csapatokat várunk! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter