Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Álláskeresők elhelyezkedését segíti az unió

Budapesti álláskeresők elhelyezkedését segítő programot indított európai uniós támogatással a Budapest Esély Nonprofit Kft. és az Esély Labor Egyesület; a projekt keretében létrehozzák az Országos Közfoglalkoztatási Módszertani Központot is.

images

images

A két szervezet közleménye szerint a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében megvalósított, Út a piaci munka világába című projektet az Európai Unió és a magyar állam összesen 176,3 millió forinttal támogatja. A projekt - amelynek keretében három területet céloznak meg - 2014. március 31-ig tart.

A programban egyrészt 60 álláskeresőnek biztosítanak olyan munkaerő-piaci felkészítést, amely igazodik személyes képességeikhez és igényeikhez; az álláskeresők kiválasztása már folyamatban van - mondta el az MTI-nek Kassai Ildikó, a projekt vezetője. Az álláskeresők ezenkívül mentori és patrónusi támogatásban, a foglalkoztatásra és a munkahely hosszú távú megtartására felkészítő képzésben is részesülnek, közülük 30-an pedig szakképzést is kapnak három szakmában (hegesztő, eladó és targoncavezető).

Ugyancsak folyamatban van a "MUNKAPOCS Nonprofit Munkaerő Kölcsönző és Közvetítő Iroda" létrehozása. A nonprofit munkaerő-kölcsönzés keretében 40 álláskeresőnek biztosítanak támogatott foglalkoztatást. Emellett a projektben részt vevő munkaadóknak patrónusképzést szerveznek, amelynek célja a befogadó munkáltatói szemlélet gyakorlati megerősítése, és az ügyfelek támogatása a munkahelyre beilleszkedés során, a munkahely hosszú távú megőrzése érdekében.

A TÁMOP keretében megvalósuló projektnek az is célja, hogy létrehozzák az Országos Közfoglalkoztatási Módszertani Központot, együttműködve a szakminisztériumok munkatársaival, kutatókkal és gyakorlati szakemberekkel. A központ fő feladata gyakorlatorientált foglalkoztatás-fejlesztési modell kialakítása lesz.

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter