Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 8 éve

"Állítsák le a közmédiában a politikai tisztogatásokat!"

Az LMP felszólítja a közmédia vezetőit, hogy állítsák le a politikai tisztogatásokat, és egy világos műsorkészítési koncepció kialakítása után tegyenek javaslatot a szükséges dolgozói létszámra.

"Bekövetkezett az, amitől korábban sokan tartottak: elindult a politikai tisztogatás a közmédiában" - írta Karácsony Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese, szerdán, az MTI-hez eljuttatott közleményében. Az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának LMP-s alelnöke szerint a közmédia vezetése egy sor olyan munkatárssal közölte, hogy kirúgja őket, akiket szakmai körökben egyöntetű elismerés övez.

"Az egyetlen bűnük, hogy szakmai hivatástudatuk erősebb a kormánypártok iránti lojalitásnál" - fogalmazott Karácsony Gergely. "A magyar közmédia megújítása elodázhatatlan, a közmédiumok pazarlóan, átláthatatlanul gazdálkodtak, nézettségük drasztikusan alacsony volt, presztízsük visszaesett" - olvasható a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerdán kiadott közleményében, amelyet a közmédiában lezajló leépítéseket érintő szakszervezeti kritikákra válaszul adtak közre.

Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője ebben úgy fogalmazott: ez nem maradhat így, változásra van szükség, amely magában foglalja a munkavállalók létszámának csökkentését is.
Follow hrportal_hu on Twitter