Megjelent: 11 éve

Alulfizetett katonák, gazdag HM-cégek?

A honvédelmi tárca három részvénytársaságában foglalkoztatottak átlagosan havi 200-250 ezer forintot visznek haza, miközben a katonák juttatásaikért küzdenek, írja a Magyar Nemzet.

A cégek 2007-es, csaknem 42 milliárd forintra tehető árbevételeiből több mint kétszázezer forint pluszpénzhez juthattak volna a laktanyákban szolgálók havonta. Az árbevételek felosztásával számolni természetesen demagógia volna, hiszen a cégek olyan szolgáltatásokat nyújtanak, amelyekre nyilván szüksége van a honvédségnek. Az viszont kérdéses, hogy jól "sáfárkodnak-e" a bevételekkel, veti fel a Magyar Nemzet.

Az említett cégeknek ingatlanjaik, eszközállományuk fenntartásán és a dolgozók bérköltségének kifizetésén túl jelentős összegeket kell fordítaniuk azoknak a szaktanácsadóknak a tiszteletdíjára is, akik számtalan esetben nyugállományú katonatisztként kapnak státust.

A lap felvetésével megkereste a Honvédelmi Minisztérium (HM) sajtóosztályát, erre néhány nap gondolkodás után Szekeres Imre miniszter arra kérte a cégek vezetőit, hogy az igazgatótanácsok és a felügyelőbizottságok tagjainak tiszteletdíját csökkentsék ötven százalékkal, és azt ajánlják fel a katonák támogatásával foglalkozó közalapítványnak - további részletek a Magyar Nemzet hétfői számában.

Magyar Nemzet
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter