Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Április végéig lehet pályázni a fiatalok elhelyezkedését segítő gyakornoki programra

Április végéig várják a munkáltatók pályázatait a fiatalok elhelyezkedését segítő, 8,5 milliárd forint összköltségű gyakornoki programban - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Nyíregyházán, sajtótájékoztatón.

Czomba Sándor egy munkáltatói fórumot megelőzően elmondta: a támogatásban azok a munkaadók részesülhetnek, amelyek a korábban tanulószerződéssel foglalkoztatott tanulónak a végzés után is szeretnének munkát adni.

Az ezt vállaló mikro-, kis- és középvállalkozások jelentős bér- és járulékkedvezményt vehetnek igénybe kilenc hónapig, a kedvezmény akár a bér és járulék száz százaléka is lehet. Kilenc hónap után pedig hat hónapos továbbfoglalkoztatási kötelezettséget kell vállalnia a munkaadónak - ismertette az államtitkár.

Hangsúlyozta: a járulékkedvezmény mellett támogatják a vállalkozás által kijelölt, szakképzettséggel rendelkező mentort, akinek a felügyelete alatt dolgozik a tanuló, ezen túl bizonyos összeggel pedig a munkahely kialakítását is segítik.

A programra összesen 8,5 milliárd forint áll rendelkezésre, és nagyságrendileg 4 és 10 ezer szakmával rendelkező pályakezdőt szeretnének a program segítségével a következő időszakban munkába állítani - fogalmazott az államtitkár.

A munkáltatók erre vonatkozó pályázataikat február végétől április végéig nyújthatják be - tette hozzá a szakpolitikus.

Czomba Sándor a tájékoztatón szólt arról, hogy a megyében hamarosan elindul a munkanélküliek vállalkozóvá válását segítő program is. Amennyiben egy regisztrált álláskereső úgy dönt, hogy szeretne vállalkozóvá válni, akkor őt egyrészt 2 millió forint összértékű, vissza nem térítendő támogatással, másrészt a legfeljebb hat hónap időtartamra a kötelező legkisebb munkabér összegéig terjedő támogatással segítheti az állam.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében erre a programra március 8-tól április 15-ig várják a pályázatokat - közölte az államtitkár.
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Szeptemberben stagnált a foglalkoztatás a GKI szerint

A részmunkaidőben foglalkoztatottak aránya 6-7 százalék volt. Teljes cikk

Agrárminiszter: újra vonzóvá kell tenni az agrárszakmákat!

Nagy István agrárminiszter az agrárszakképzés fontosságáról és a szakma jövőjéről beszélt Csongrádon. Teljes cikk

Ezek a cégek a munkahelyen biztosítják az influenzaoltást a dolgozóknak

A koronavírus-járvány második hullámában vagyunk, de közeleg az influenzaszezon is. Több vállalat is a helyszínen biztosítja az influenzaoltást... Teljes cikk