Átalakulnak az állami foglalkoztatási szervek"/>
Megjelent: 13 éve

Átalakulnak az állami foglalkoztatási szervek

A foglalkoztatási törvény nemrégiben elfogadott módosítása rendelkezik a regionális munkaügyi központok kialakításáról, ennek kapcsán a kormány átalakítja az állami foglalkoztatási szervek rendszerét is. A Foglalkoztatási Hivatalból új feladatokkal létrejön a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal.

A foglalkoztatáspolitikai feladatokat jelenleg is ellátó szervezet, az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) alá tartoznak majd a fővárosi és megyei munkaügyi központok helyébe lépő regionális munkaügyi központok. A regionális szintek kialakítása 20 központi költségvetési szervet és egy középirányító szervet érint.

Regionális munkaügyi központok

A regionális munkaügyi központok a jelenlegi munkaügyi központokkal azonos jogállású szervezetek; jogi személyek, önálló szakmai, döntési és gazdálkodási jogkörrel rendelkező költségvetési szervek, melyek élén főigazgató áll. A regionális munkaügyi központ központi szervezeti egységből és regionális kirendeltségekből áll. A regionális kirendeltség jár el a munkanélküli ellátásokkal, valamint a foglalkoztatást elősegítő támogatásokkal kapcsolatos ügyekben, és a döntése ellen benyújtott fellebbezéseket a regionális munkaügyi központ főigazgatója bírálja el. A regionális munkaügyi központ az illetékességi területén lévő megyékben működő megyei (fővárosi) munkaügyi központok jogutóda. A regionális munkaügyi központot, mint költségvetési szervet annak a megyei(fővárosi) munkaügyi központnak a bázisán kell létrehozni, amelynek székhelyével a regionális munkaügyi központ székhelye megegyezik. A fővárosra és Pest megyére kiterjedő illetékességgel rendelkező regionális munkaügyi központot a Fővárosi Munkaügyi Központ bázisán kell létrehozni.

Foglalkoztatási és Szociális Hivatal

A középirányító szerepkört betöltő jelenlegi Foglalkoztatási Hivatal Foglalkoztatási és Szociális Hivatallá alakul át, tekintettel arra, hogy tevékenysége egyes szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi, valamint ifjúsági feladatok ellátására is kiterjed majd. Foglalkoztatáspolitikai feladatkörében eljárva irányítja és segíti a regionális munkaügyi központok szakmai tevékenységét, gondoskodik az ÁFSZ munkatársainak képzéséről, emellett külön jogszabályban meghatározott rehabilitációs, és a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásával kapcsolatos feladatokat is ellátja. Ebben a körben a megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató munkáltatók akkreditációjához kapcsolódó jogkör kibővül a nem állami fenntartású szociális intézményekben folytatott rehabilitációs célú munkavégzés akkreditálásával. A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal a Foglalkoztatási Hivatal jogutóda.

Kormányzati cél

A kormány a szervezeti átalakítást elsősorban azzal indokolja, hogy így csökkenni fognak a döntési szintek, átláthatóbbá és ellenőrizhetőbbé válik a támogatási célok érvényre juttatása. A pénzügyi, számviteli, a hatósági engedélyezés, az egyes tevékenységek folytatásához szükséges nyilvántartások vezetése, továbbá az adatszolgáltatási feladatok a regionális munkaügyi központ központi szervezeti egységeihez kerülnek, így a régiók létrehozásával egységesebbé válhat az adat- és információ igények kielégítése.

A munkaügyi központok régiós szintű átalakításával csökken a vezetők száma, az összesen mintegy 20 százalékos létszámleépítés csökkenti a költségvetés terheit. A régió kialakításával a munkafolyamatokat támogató integrált informatikai rendszer bevezetésével egységes gyakorlat, és gyorsabb kommunikáció váerható.

Az ÁFSZ rugalmasabb, a munkaerő-piaci változásokhoz gyorsabban igazodó szolgáltatásorientált szervezetként, az ügyfelekkel való internetes kapcsolat megvalósításával (internetes állásbejelentés, önéletrajzok elhelyezése, ezekben való szabad keresés lehetőségével) közelebb kerülhet a munkaadókhoz és a munkát keresőkhöz is.

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csatlakoztak a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségéhez tartozó szakszervezetek a KDSZSZ-hez

A KDSZSZ Magyarország egyik legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezeti szövetsége lett. Teljes cikk

A Magyar Orvosi Kamara új elnöke szerint egyszeri és érdemi béremelésre van szükség

Kincses Gyula szerint a hálapénz intézményét társadalmilag is érzékelhető béremelés nélkül nem lehet felszámolni. Teljes cikk

A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A felmérés szerint az idősebbek szerepe főképp a nagyobb cégek irányításában jelentős. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek