Megjelent: 5 hónapja

Átlagosan 16 hónapba telik munkát találni az országban, az álláskeresők majdnem fele nem kapott támogatást

Már tavaly is rekordot döntött az álláskeresők regisztrációs ideje, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat friss adatai szerint pedig tovább nőtt ez az idő.

images

Bár sok helyen arról olvasni, hogy a foglalkoztatás rekordokat dönt, ennek ellentmondanak azok a tényezők, amik a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) decemberi adataiból szűrhetőek le - írja a 444.hu. Ezek a következőek:

1. Az álláskeresők 40,3 százaléka semmilyen pénzbeli támogatást nem kapott.

2. A tartósan, egy éven túl nyilvántartásban lévő álláskeresők számában 16,8 százalékos növekedés látszik az egy évvel korábbi adathoz képest.

3. Az átlagos regisztrációs idő 490 nap, tehát átlagosan 16 hónapba telik munkát találni Magyarországon.

 

Emelkedik tehát a tartósan regisztrált álláskeresők száma, miközben nő a regisztrációs idő hossza, az álláskeresők majdnem fele pedig egyetlen forint támogatást sem kap.

Az mfor.hu tavaly augusztusban arról írt, hogy rekordnak számít, hogy 14,6 hónapba telik átlagosan munkát találni Magyarországon. Az akkori, júliusi közlés szerint átlagosan 445 nap  volt az átlagos regisztrációs idő, a mostani adatok szerint ez tovább emelkedett.

 

444.hu

fotó: pexels

  • 2022.05.27Lean Fórum – Digitális Transzformáció Konferencia A program kialakítás alatt. A képzésre jelentkezés a jegyek menüpont alatt, vagy a következő telefonszámon: 06-1-201-1237 Részletek Jegyek
  • 2022.05.30AmCham HR Dream Day – motiváció és megtartás Találkozzunk a Kopaszin, ahol a Gallup londoni partnere beszél a nemzetközi HR trendekről, a legelismertebb hazai szakértőkkel együtt gondolkodunk motivációról, megtartásról, produktivitásról és adatvezérelt HR megoldásokról. Részletek Jegyek
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter