kapubanner for mobile
Megjelent: 1 hete

Az Egyesült Államokban a vártnál jóval több új munkahely jött létre

Az Egyesült Államokban az elemzők által vártnál jóval több új munkahely jött létre májusban a nem mezőgazdasági ágazatokban, a munkanélküliségi ráta pedig a várt stagnálás helyett emelkedett az előző havihoz képest.

images

Az amerikai munkaügyi minisztérium statisztikai hivatala, a Bureau of Labor Statistics (BLA) pénteken ismertetett adatai szerint a mezőgazdasági ágazat nélkül számítva a foglalkoztatottak száma 272 ezerrel nőtt májusban a lefelé módosított áprilisi 165 ezer után. Az elemzők jelentősen kisebb, 185 ezres növekedést vártak májusra.

A munkanélküliségi ráta az elemzők által várt stagnálás helyett 4 százalékra, 2022 januárja óta a legmagasabbra emelkedett májusban az előző hónapban jegyzett 3,9 százalék után.

A munkaerőpiaci részvételi arány az előző havi 62,7 százalék után 62,5 százalékon állt májusban.

Az év ötödik hónapjában az átlagos órabér éves szinten az elemzők által várt 3,9 százaléknál nagyobb mértékben, 4,1 százalékkal emelkedett az előző hónapban regisztrált 4 százalékos növekedés után.

Májusban az átlagos órabér 0,4 százalékkal nőtt havi összehasonlításban, nagyobb mértékben az előző havi 0,2 százalékos és az elemzők által májusra várt 0,3 százalékos emelkedésnél.

Az Egyesült Államokban a heti átlagos munkaidő 34,3 óra volt májusban az előző havival és az elemzői várakozásokkal megegyezően.

MTI

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek