Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Az LMP megduplázná a budapesti bölcsődei férőhelyek számát

Az LMP a duplájára szeretné emelni a fővárosi bölcsődei férőhelyek számát – jelentette be pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján a párt főpolgármester-jelöltje.

Csárdi Antal felhívta a figyelmet, hogy Budapesten körülbelül 50 ezer bölcsődés korú gyermek él, akikre mindössze 12 ezer bölcsődei férőhely jut. Kijelentette, az LMP a Fővárosi Közgyűlésben azon akar dolgozni, hogy megduplázza a bölcsődei férőhelyek számát és jelentősen növelje az óvodai befogadóképességet.

A jelölt azt mondta, a jelenlegi ellátórendszer méltatlan helyzet elé állítja a szülőket, mert dönteniük kell, hogy gyermeket nevelnek vagy dolgoznak. Az LMP azt szeretné elérni, hogy az óvodai és bölcsődei nyitva tartás rugalmasabb legyen, igazodjon a fiatal szülők munkaidejéhez, emellett eltörölnék a bölcsődei gondozási díjat is – ismertette Csárdi Antal.

Az LMP parlamenti frakciójával együttműködve a gyermekek után járó 494 ezer 100 forintos éves bölcsődei normatívát első lépésként duplájára, hosszú távon pedig háromszorosára emelnék, és növelnék a családi napközik normatíváját is – mondta Csárdi Antal.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Több mint 200 támadás érte az egészségügyi dolgozókat a járvány alatt

A támadások valódi száma jóval több lehet a mértnél. Teljes cikk

Tömeges elbocsátás jöhet a 18. kerületi önkormányzatnál

Komoly megszorításokra kényszerülhet a 18. kerületi önkormányzat a polgármester elmondása szerint. Teljes cikk

Február-áprilisban 56 ezerrel dolgoztak kevesebben, mint egy évvel ezelőtt

Áprilisban 4 millió 368 ezer volt a foglalkoztatottak átlagos havi létszáma - derül ki a KSH jelentéséből. Teljes cikk