Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Bercsi Gábor a magyar Nabucco vállalat ügyvezető igazgatója

A Nabucco Gas Pipeline International GmbH február 1-jei hatállyal Bercsi Gábort nevezte ki ügyvezető igazgatónak a magyar Nabucco vállalat (NNC) élére - közölte a Nabucco Gas Pipeline csütörtökön.

A közlemény szerint Bercsi Gábor jelentős tapasztalattal rendelkezik az energiaszektor területén, több mint tíz évig volt a budapesti Sinergy Energiaszolgáltató, Beruházó és Tanácsadó Kft. - az RWE leányvállalatának - ügyvezető igazgatója.

Bercsi Gábor a közleményben hangsúlyozta: a Nabucco növelni fogja Magyarország ellátásbiztonságát, a projekt sikeresen halad előre Magyarországon is, a környezetvédelmi és társadalmi hatástanulmány folyamatban van. A környezetvédelmi engedélyezési eljárás során a magyar szakaszra eddig összesen három engedélyt adtak ki a hatóságok. Az utolsó engedély kiadása 2012 első negyedévében várható.

A Nabucco-gázvezeték új hidat képez Ázsia és Európa között. Közvetlenül kapcsolja össze a világ leggazdagabb gázlelőhelyeit - a Kaszpi-tenger térségét és a Közel-Keletet - az európai fogyasztói piacokkal. A gázvezeték Törökország keleti határától az ausztriai Baumgartenig - Közép-Európa egyik legfontosabb gázelosztó-központjáig - húzódik majd, átszelve Bulgáriát, Romániát és Magyarországot.

A bécsi központú Nabucco Gas Pipeline International GmbH (NIC) 2004. június 24-én jött létre a Nabucco-gázvezeték fejlesztése, megépítése és működtetése céljából. A NIC tulajdonosai a Nabucco részvényesei. A vállalat felelős a Nabucco-gázvezeték fejlesztéséért, megépítéséért, működtetéséért, valamint a kapacitás-kereskedelemért és kapacitás-kiosztásért. A gázvezeték-rendszert a tranzit-országokban működő nemzeti Nabucco-vállalatok (NNC-k), a NIC leányvállalatai fogják megépíteni.

A Nabucco részvényesei az osztrák OMV, a magyar FGSZ, a román Transgaz, a bolgár Bulgargaz Holding, a török Botas és a német RWE. Minden egyes részvényes egyenlő, 16,67 százalékos részesedéssel rendelkezik a Nabucco Gas Pipeline International GmbH-ban. A gázszállítási szerződések tárgyalásának lebonyolítása a részvényesek felelőssége.

A Magyar Kapcsolt Energia Társaság csütörtökön közölte, hogy távozik a társaság elnöki posztjáról Bercsi Gábor 2012. március 31-i hatállyal.
  • 2021.03.08 Vezetői kommunikáció és konfliktuskezelés képzés A képzés célja a szervezeten belül eredményes és hatékony kommunikáció feltételeinek és eszközeinek megismerése és begyakorlása, a résztvevők kommunikációs kultúrájának fejlesztése - A személyes és a vezetői kommunikáció hatásfokának és eredményességének javítása - A szervezeten belül eredményes és hatékony együttműködés és konfliktuskezelés alapjainak megismerése Részletek Jegyek
  • 2021.03.092 Napos Scrum Master Képzés, Élő videokonferenciás A Scrum Master az agilis transzformációk kulcsembere. Olyan Servant Leader szerepkört takar, amelyben a fejlesztő csapatok segítőjeként, mentoraként a jó hangulatú, eredményes munkavégzés megteremtéséért felel e szakember és módszertani szakértőként segíti a projekt munka előrehaladását, jó minőségben, határidőre történő teljesítését. Képezd át magad Scrum Masterré! Részletek Jegyek
  • 2021.03.11 Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE (live) Képzésünkön fél napban a LinkedIn, fél napban pedig a Facebook toborzási praktikáiról tanulhat. Délelőtt kitérünk a LinkedIn személyes profil szerepére, a vállalati oldal fontos elemeire, a karrieroldalra, oldal analitikákra, továbbá megtanulhatja, hogyan kell felépíteni a kapcsolati hálót, és hogy hogyan érdemes a tartalmakat előállítani. Facebook témánkban szó lesz a hiteles és hatékony kommunikálásra alkalmas Facebook oldalról és a kampánykezelés előtti lépésekről. Mindezt interaktív, gyakorlatias módon, egyéni kérdések megválaszolásával bonyolítjuk le. Részletek Jegyek
  • 2021.04.01A sikeres interjúztatás Képzésünk fő célja, hogy a résztvevők képesek legyenek a szervezetükhöz legjobban illeszkedő, a munkakörben legjobban teljesítő munkatárs kiválasztására. A képzési napon szó lesz -az interjú felépítéséről, -szituációs gyakorlatról, -az információk rögzítéséről, -döntéshozatali csapdákról, -továbbá a kiválasztás további eszközeiről sablonokkal színesítve. Lehetőséget adunk továbbá a saját területüket érintő kérdések átbeszélésére is. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter