kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Bercsi Gábor a magyar Nabucco vállalat ügyvezető igazgatója

A Nabucco Gas Pipeline International GmbH február 1-jei hatállyal Bercsi Gábort nevezte ki ügyvezető igazgatónak a magyar Nabucco vállalat (NNC) élére - közölte a Nabucco Gas Pipeline csütörtökön.

A közlemény szerint Bercsi Gábor jelentős tapasztalattal rendelkezik az energiaszektor területén, több mint tíz évig volt a budapesti Sinergy Energiaszolgáltató, Beruházó és Tanácsadó Kft. - az RWE leányvállalatának - ügyvezető igazgatója.

Bercsi Gábor a közleményben hangsúlyozta: a Nabucco növelni fogja Magyarország ellátásbiztonságát, a projekt sikeresen halad előre Magyarországon is, a környezetvédelmi és társadalmi hatástanulmány folyamatban van. A környezetvédelmi engedélyezési eljárás során a magyar szakaszra eddig összesen három engedélyt adtak ki a hatóságok. Az utolsó engedély kiadása 2012 első negyedévében várható.

A Nabucco-gázvezeték új hidat képez Ázsia és Európa között. Közvetlenül kapcsolja össze a világ leggazdagabb gázlelőhelyeit - a Kaszpi-tenger térségét és a Közel-Keletet - az európai fogyasztói piacokkal. A gázvezeték Törökország keleti határától az ausztriai Baumgartenig - Közép-Európa egyik legfontosabb gázelosztó-központjáig - húzódik majd, átszelve Bulgáriát, Romániát és Magyarországot.

A bécsi központú Nabucco Gas Pipeline International GmbH (NIC) 2004. június 24-én jött létre a Nabucco-gázvezeték fejlesztése, megépítése és működtetése céljából. A NIC tulajdonosai a Nabucco részvényesei. A vállalat felelős a Nabucco-gázvezeték fejlesztéséért, megépítéséért, működtetéséért, valamint a kapacitás-kereskedelemért és kapacitás-kiosztásért. A gázvezeték-rendszert a tranzit-országokban működő nemzeti Nabucco-vállalatok (NNC-k), a NIC leányvállalatai fogják megépíteni.

A Nabucco részvényesei az osztrák OMV, a magyar FGSZ, a román Transgaz, a bolgár Bulgargaz Holding, a török Botas és a német RWE. Minden egyes részvényes egyenlő, 16,67 százalékos részesedéssel rendelkezik a Nabucco Gas Pipeline International GmbH-ban. A gázszállítási szerződések tárgyalásának lebonyolítása a részvényesek felelőssége.

A Magyar Kapcsolt Energia Társaság csütörtökön közölte, hogy távozik a társaság elnöki posztjáról Bercsi Gábor 2012. március 31-i hatállyal.
  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek