Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Béremelésért protestáltak a Bosch miskolci dolgozói

Gyárkapun kívüli munkásgyűlést tartottak a német Bosch konszern miskolci gyárának alkalmazottjai csütörtök délután, bérük emelését kívánták elérni.

images

A szakszervezet és a munkaadó közötti bértágyalások szerdán megrekedtek, a Bosch legutolsó ajánlata 5,5 plusz 1 százalék volt - mondta az MTI-nek Venczel László, a Vasas Szakszervezeti Szövetség helyi vezetője, hozzátéve: a dolgozók 7 százalékos béremelést szeretnének elérni.

A Bosch miskolci gyárában átlag 120-125 ezer forint a fizikai munkások bruttó bére - mondta a szakszervezeti vezető, aki azt is megemlítette: a dolgozók mintegy harmada tagja a Vasas Szakszervezetnek. A Bosch az MTI megkeresésére nem kívánta kommentálni a munkahelyi konfliktust.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter