Megjelent: 8 éve

Bérkompenzáció: mely ágazatokban nem adnak?

A legtöbb jogsértés a kereskedelmi, egészségügyi és szociális ellátás és a személy- és vagyonvédelmi ágazatokban volt a bérkompenzációval összefüggésben - összegezte tapasztalatait a Népszabadságnak a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH).

images

A szervezet hozzáteszi, az ellenőrzött munkáltatók nagyrészt eleget tettek az elvárt munkabéremelésnek. Úgy tapasztalták, hogy a munkavállalók nincsenek tisztában azzal, a bérkompenzáció nem kötelező. Az alkalmazottak a felügyelő szervektől remélik, hogy ezt kikényszeríti a munkáltatójukból, ezért panaszt és közérdekű bejelentést is tesznek.

Az NMH jelezte: mivel nem kötelező a bérkompenzációt végrehajtani, ezért "csak" megállapítják a jogsértést, ám munkaügyi bírságot sem szabnak ki.

Népszabadság
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter