Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Bezárja gyárát a Worldmark Tatabányán

Bezárja üzemét Tatabányán a skót Worldmark, a termékazonosító címkéket előállító gyár megszűnésével mintegy 70 embert bocsátanak el, csak raktár és ügyfélszolgálat marad a városban - értesült az MTI.

A vállalat stratégiai partnerei neves elektronikai cégek és beszállítóik voltak, akik szintén elhagyták Magyarországot. A fennmaradó keresletet a Worldmark kínai és mexicói gyáraiból elégíti ki - tudta meg az MTI egy névtelenséget kérő forrásból.

A skót Worldmark 1999-ben települt Tatabányára, a vállalatnak Európában Skócián kívül csak Magyarországon volt termelőegysége, innen szolgálták ki közép- és kelet-európai ügyfeleiket. A cég 2008-ban 200 millió forintból bővítette a tatabányai üzemet, a foglalkoztatottak létszáma ekkor elérte a 120-at, a bevétel pedig a hárommilliárd forintot.

A gyár június közepére tervezett bezárását követően a vállalat csak ügyfélszolgálatot és raktárat üzemeltet a városban, mintegy 10 munkahellyel. A csoportos létszámleépítést már közölték a dolgozókkal, akiknek törvényes járandóságait biztosítják.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter