Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

BKV: pályázat HR vezetői posztra

Kocsis István, a BKV vezérigazgatója nem tartja elfogadhatónak a humánpolitikai igazgató végkielégítés utáni foglalkoztatását, ezért vizsgálatot indított az ügy tisztázására, és pályázatot ír ki a humánpolitikai igazgatói poszt betöltésére - közölte a BKV csütörtökön az MTI-vel.

images

Az ügyben Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes is azonnali vizsgálatot indított, felkérte Székely Gábort, a BKV Zrt. Felügyelőbizottsága elnökét, hogy haladéktalanul vizsgálják ki: tényszerű-e mindaz, amit a Magyar Nemzet című lapban a tavaly márciusban végkielégítéssel, munkaköréből távozó Szalainé Szilágyi Eleonórának december 31-éig meghosszabbított munkaviszonyáról, s havi javadalmazásáról állítottak.

"Hagyó Miklós arra is szeretne egyértelmű és mielőbbi választ kapni, hogy az említett eljárás jogszerű-e, megfelel-e a hatályos törvényi rendelkezéseknek, illetve a belső Szervezeti és Működési Szabályzatnak" - tartalmazza a közlemény.

A Magyar Nemzet azt írta, hogy hiába fizettek ki - prémiumokkal együtt - mintegy százmillió forintos végkielégítést a BKV személyzeti vezetőjének tavaly márciusban, ő ma is a fővárosi közlekedési társaságnál dolgozhat havi bruttó négymilliós fizetésért.

A BKV kommunikációs igazgatója az MTI érdeklődésére csütörtök délelőtt úgy nyilatkozott, hogy nem bruttó 4 millió forintot, hanem bruttó 1,2 milliót keres Szalainé Szilágyi Eleonóra, a cég személyzeti vezetője, igaz - teljesítmény szerint - még 120 százalékos prémiumra is jogosult. A társaság a vezető személyiségi jogaira hivatkozva az MTI érdeklődésére nem kívánta megerősíteni a Magyar Nemzetben megjelenteket, miszerint az igazgató mintegy százmillió forintos végkielégítést kapott annak ellenére, hogy még a cégnél dolgozik.

Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója az MTI-nek korábban elmondta, hogy Szalainé Szilágyi Eleonóra azért maradhatott még másfél évig a cégnél - annak ellenére, hogy végkielégítését megkapta -, mert Balogh Zsolt, az előző - megbízott - vezérigazgató erre szabályos megállapodást kötött vele.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk