Bod Péter Ákos: Adót muszáj csökkenteni"/>
Megjelent: 11 éve

Bod Péter Ákos: Adót muszáj csökkenteni

A jegybank volt elnöke és a bankszövetség főtitkára szerint is elodázhatatlan az adócsökkentés; Bod Péter Ákos és Nyers Rezső erről pénteken beszélt Debrecenben, a Hajdú-bihari Napló Top 100 gazdasági fórumán.

"Adót muszáj csökkenteni!" - jelentette ki a Corvinus Egyetem professzora, volt jegybankelnök, aki - mint mondta - ezt az álláspontját fogja képviselni a szombati nemzeti csúcson. Utalva a pénzpiaci válságra úgy fogalmazott: ha hitelszűke lesz, kevesebb lesz a beruházás, nehezebb helyzetbe kerül a munkaerőpiac, ami a szürkegazdaságnak kedvez. Az az adórendszer, amely az aktívakat túladóztatja, a passzívakat elkerüli, nem tartható adórendszer - mondta.

Bod Péter Ákos szerint Magyarországon "naptár-reformra" is szükség van. Egy év 12 hónap, s nem 13, vagy 14, s már ennek a tudomásul vétele is sokat lendítene a magyar gazdaságon - jegyezte meg.

Nyers Rezső szerint elengedhetetlen "az okos adó- és járulékcsökkentés".A Magyar Bankszövetség főtitkára a fórumon szükségesnek nevezte az adóbázis szélesítését, s ugyancsak elengedhetetlennek mondta a minimálbér megadóztatását.

Nyers Rezső úgy véli: a foglalkoztatást nehezítő adóterhek csökkentéséről mielőbb egyértelmű döntést kell hozni. Ugyanakkor megjegyezte: érdemleges adócsökkentés ilyen válsághelyzetben, mint a mostani nem lehetséges, de el kell kezdeni. A bankrendszerben pedig olyan lépések szükségesek, amelyek erősítik a bizalmat - fűzte hozzá.

A debreceni Top 100 fórum résztvevői - mint az többen kifejtették - azt várják a nemzeti csúcstól, hogy mindenekelőtt nyugalmat közvetítsen a gazdaság szereplői, a társadalom tagjai felé.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter