Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Bővíti telephelyét a BOS cégcsoport Mosonszolnokon

Mintegy ötmilliárd forint értékben bővíti mosonszolnoki telephelyét a BOS Automotive Products Magyarország, a gépjárműipari vállalat kétszáz új munkahelyet teremt a 2017-ig megvalósuló beruházással, amelyet a magyar kormány 316 millió forinttal támogat.

Az európai piacon a saját termékcsoportjában mintegy hetven százalékos részesedéssel rendelkező stuttgarti székhelyű cég a fejlesztésnek köszönhetően egy teljesen új termékcsalád, egy mozgatható üvegtető-rendszer gyártásába kezd.

Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a csarnok pénteki alapkőletételén azt mondta, hogy Magyarország mára Európa termelési központja lett, amelyben nagy szerepet játszik, hogy a hazai autógyártás "kirobbanó" formában van.

Hozzátette: ennek fenntartásához újabb és újabb beszállítói kapacitások szükségesek, amelykehez jelentős mértékben járul hozzá a BOS. A csoportnak több mint ötven vásárlója van világszerte, mint például az Audi, a BMW, a Mercedes, a Jaguar, a Porsche, a Rolls Royce vagy a Bentley.

Szijjártó Péter emlékeztetett, hogy az elmúlt négy évben 3,5 százalékkal növekedett a magyar gazdaság, a foglalkoztatás húsz éves csúcson van, jelenleg 4,1 millió ember dolgozik.

Kifejtette, abban, hogy mára Európa termelési központja lett Magyarország, nagy szerepet játszik a járműgyártás. Ebben a szektorban 712 vállalat van Magyarországon, ezek közül a magyar kormány azokat támogatja, amelyek munkahelyeket teremtenek - tette hozzá.

Szijjártó Péter elmondta, hogy június 30-ig 11 olyan megállapodást írtak alá, amelyek hasonló mértékű fejlesztéseket jelentenek a hazai vállalatoknál, mintegy húszmilliárd forint értékben. Továbbá a már meglévő 44 stratégiai partnerségi megállapodást újabb néggyel bővítik a közeljövőben, ezen felül kezdeményezi, hogy a BOS cégcsoport is a kormány partnerévé váljon.

A magyar-német gazdasági kapcsolatokról szólva azt mondta, hogy Németország Magyarország legfontosabb partnere, hatszáz német vállalat mintegy háromszáz ezer embert foglalkoztat Magyarországon, s tavaly 14 százalékkal bővült a kereskedelem a két ország között.

Gerhard Fischbach, a BOS Automotive Products Magyarország cégvezetője elmondta, hogy a két magyar üzemben, Mosonszolnokon és Győrladaméron mintegy ezernégyszáz embert foglalkoztatnak. Elsősorban a gépkocsikban található csomagtér roló, poggyásztér elválasztó biztonsági háló, valamint napfényvédő-árnyékoló készítésével és műanyag fröccsöntéssel foglalkoznak. Az elmúlt tíz évben a cégcsoport 95 millió eurót fektetett be Magyarországon az innováció fejlesztésére, amelynek köszönhetően innen indul a legtöbb fejlesztés a BOS csoporton belül.

A vezető kijelentette, hogy a Németországban, Csehországban, Lengyelországban, Romániában, Kínában és Mexikóban is gyártóbázissal rendelkező csoport éves árbevétele meghaladja az 536 millió eurót, amelynek több mint negyedét, 142 millió eurót a magyar leányvállalat hozza. A világszerte 4500 alkalmazottat foglalkoztató társaság sikereihez a magyar munkavállalók kiemelkedő szakképzettsége és elkötelezettsége nagyban hozzájárul - tette hozzá Gerhard Fischbach.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Szegeden 716 millió forintból 17 munkahelyet is létrehoz a Florin

Uniós és hazai támogatással, több mint 716 millió forintos beruházással bővíti termelési kapacitását és szegedi telephelyét a vegyipari... Teljes cikk

12 dolgozó kapta el a koronavírust egy szlovákiai üzemben

Az üzemet bezárták, a dolgozók karanténba kerültek. Teljes cikk

Irodai alkalmazottait is beállította a gyártósorok mellé a Honda Ohióban

Berendelték a Honda irodai alkalmazottait az autógyártó gépsorok mellé Ohio államban - írja a HVG. Teljes cikk