Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Cameron: Veszélyes az üzletellenes retorika

Veszélyesnek nevezte az üzletellenes retorika térhódítását csütörtöki felszólalásában David Cameron. A brit kormányfő szerint e közhangulat ellen "minden lehetséges módon" fel kell lépni, mivel káros a gazdaságra nézve, tekintettel arra, hogy az üzleti szféra teremti a munkahelyeket, és hajtja végre a beruházásokat.

David Cameron, aki az üzleti vállalkozások és a társadalom kapcsolatáról rendezett londoni konferencián beszélt, kijelentette: az üzleti életnek a társadalomban játszott fejlesztési szerepét "dicsérni kell, nem pedig becsmérelni".

Cameron szerint az utóbbi időszakban a brit közbeszédbe "veszélyes retorika kezdett beszivárogni", amely szerint "a vagyonteremtés valamiképpen társadalomellenes, és az üzleti élet szereplői csak a maguk érdekét nézik".

A konzervatív párti brit miniszterelnök szerint e közhangulat ellen "minden lehetséges módon" fel kell lépni, mivel káros a gazdaságra nézve, tekintettel arra, hogy az üzleti szféra teremti a munkahelyeket, és hajtja végre a beruházásokat.

Mindemellett ez a jelenség a társadalom számára is káros, mivel az üzleti tevékenység "nem csupán pénzgyarapításról szól - bár az is alapvető fontosságú -, hanem egyben a társadalmi haladás legerőteljesebb hajtóereje" - tette hozzá.

"Őszintén szólva betege vagyok az üzletellenes sznobságnak, amely azt tartja, hogy az üzleti szférában nem szabad megbízni, az üzletnek távol kell tartania magát a társadalmi kérdésektől, és csak az adófizetéshez szükséges pénz előteremtésére kell szorítkoznia" - fogalmazott csütörtöki beszédében a brit kormányfő.
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter