Megjelent: 2 éve

Csaknem 2500 dolgozójától megválik egy brit üzletlánc

Egyre jobban növekszik az Aldi és Lidl piaci részesedése, így a négy nagy brit kiskereskedelmi lánc közül az egyik most leépítéssel próbálja pozícióit javítani.

Az Asda jelentette be, hogy rengeteg dolgozójától kénytelen megválni. A BBC alapján az Origo arról ír, hogy a cég menedzsmentje megkezdte az egyeztetéseket a munkavállalókkal belső átszervezésekről, ám a hírek szerint valójában ez azt jelenti, nagyjából 2500 dolgozóját bocsáthatja el az áruházlánc. Az Asda éppen a versenyképességét megőrizendő döntött a leépítésről.

Az Asda mögött 1999 óta az amerikai óriáscég, a Walmart áll, de nemrégiben a Sainsburyvel való összeolvadás mellett döntöttek. Ha azt a versenyjogi hatóságok jóváhagyják, akkor a Tesco és a Morrison's mellett már csak három hagyományos brit kiskereskedelmi lánc marad meg a szigetország piacán, néhány kisebb vállalat, és a két német diszkontlánc társaságában.

Az Asda vélhetően a pékségek, benzinkutak és az irodai dolgozók közül bocsátja el a munkavállalókat. A dolgozókat védő szakszervezet nehezményezi, hogy mindezt karácsony előtt tervezi meglépni a cég, ezért közölték, hogy minden egyes munkatárs megtartásáért foggal-körömmel küzdeni fognak.

origo.hu

  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter