Megjelent: 2 éve

Csaknem 2500 dolgozójától megválik egy brit üzletlánc

Egyre jobban növekszik az Aldi és Lidl piaci részesedése, így a négy nagy brit kiskereskedelmi lánc közül az egyik most leépítéssel próbálja pozícióit javítani.

Az Asda jelentette be, hogy rengeteg dolgozójától kénytelen megválni. A BBC alapján az Origo arról ír, hogy a cég menedzsmentje megkezdte az egyeztetéseket a munkavállalókkal belső átszervezésekről, ám a hírek szerint valójában ez azt jelenti, nagyjából 2500 dolgozóját bocsáthatja el az áruházlánc. Az Asda éppen a versenyképességét megőrizendő döntött a leépítésről.

Az Asda mögött 1999 óta az amerikai óriáscég, a Walmart áll, de nemrégiben a Sainsburyvel való összeolvadás mellett döntöttek. Ha azt a versenyjogi hatóságok jóváhagyják, akkor a Tesco és a Morrison's mellett már csak három hagyományos brit kiskereskedelmi lánc marad meg a szigetország piacán, néhány kisebb vállalat, és a két német diszkontlánc társaságában.

Az Asda vélhetően a pékségek, benzinkutak és az irodai dolgozók közül bocsátja el a munkavállalókat. A dolgozókat védő szakszervezet nehezményezi, hogy mindezt karácsony előtt tervezi meglépni a cég, ezért közölték, hogy minden egyes munkatárs megtartásáért foggal-körömmel küzdeni fognak.

origo.hu

  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter